Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © REUTERS

Nieuwste telefoon Huawei wellicht zonder YouTube en Google Maps

Het ziet ernaar uit dat de nieuwste smartphone van Huawei er zonder de populaire Google-apps zoals YouTube of Google Maps zal komen. Google heeft bevestigd dat het Chinese smartphonebedrijf geen toestemming kreeg voor het gebruik van de bekende apps. Dat is een gevolg van de handelsrestricties die de Verenigde Staten eerder dit jaar oplegden. Desondanks zou Huawei toch doorgaan met de lancering van de Mate 30 Pro, melden bronnen aan Reuters. 

6 reacties

  • Michel Jacobs

    5 jaar geleden
    Zonder google maps kan je beter thuisblijven en een basis gsm kopen We zaten in Japan met een draagbare wifi ( of je steekt een data-sim in de tweede gleuf) en google maps loodste ons overal naartoe.Je kan daar een hele hoop bedenkingen bij hebben, maar anders zouden we elke dag uren verloren hebben met research en vertalen, want buiten de metro van Tokio kom je nagenoeg geen woord Engels of gelijk welke andere taal(!) meer tegen in dat land.Zelfs niet bij universiteitsstudenten!
  • Nick Blomme

    5 jaar geleden
    En daar ligt het probleem. Ik had vroeger een windows telefoon. Moest bijgevolg enkele apps missen. In minder dan een jaar had ik terug een android toestel. Misschien zijn de Huawei alternatieven beter het maar zijn al die extra apps die android zo onmisbaar maken voor mij. Jammer.
  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    @Tom De Bondt: vergeet het maar! Wat jij beweert, proberen s’werelds beste & befaamde Android specialisten nu al maanden! Onmogelijk! Het begon met de lancering van de tablet Mediapad M6. OONMOGELIJK om ook maar 1 Google app op te zetten! Maar jij bent wss beter dan s’werelds beste rom-developers?! Dit is pure chantage omdat hun Apple ROMMEL niet meer verkocht raakt!
  • urbain fashion

    5 jaar geleden
    Inderdaad, er zijn genoeg apps die gemakkelijk de "Play" store kunnen vervangen. Typisch voor Amerika om weer de plezante uittehangen.
  • Abdel Nasser

    5 jaar geleden
    Gewoon te mijden toestel.