De blootvoetse graaf Laurent d’Ursel in het wassalon waar de daklozen hun kleren kunnen laten wassen.
Volledig scherm
PREMIUM
De blootvoetse graaf Laurent d’Ursel in het wassalon waar de daklozen hun kleren kunnen laten wassen. © Kristof Ghyselinck

Graaf Laurent d’Ursel, de man die nooit schoenen koopt: “Ik wil sterven met nul euro op mijn rekening”

ShowbizzArtiest, humorist en taalvirtuoos, maar bovenal is Graaf Laurent d’Ursel (61) een zeer gedreven activist die opkomt voor de rechten van de Brusselse daklozen. Van z’n collega-edellieden heeft hij geen al te hoge pet op. “Ze zijn een zelfverklaarde pseudo-elite die in het verleden leeft”, zegt hij in Dag Allemaal. “Proberen om daklozen een toekomst te geven is toch veel interessanter?”

4 reacties

  • Valentin Valmont

    5 jaar geleden
    Respect, die excentrieke eenvoud siert hem.
  • aaron aerts

    5 jaar geleden
    Hij heeft gelijk met het in het verleden leven. Maar anderzijds is een wasje en plasje doen niet wereldverbeterend en zal je maar een maaltijd verder helpen. Geld en macht zijn middelen. Het is niet een doel op zich. Je moet ook zelfredzaam blijven, zeker in deze wereld waar individualisme meer en meer op de voorgrond komt.
  • dirk claeys

    5 jaar geleden
    Als zijn kas leeg is en hij word ziek of moet naar een rusthuis , of naar palliatief , hopelijk zijn er dan ook mensen die hem gaan centen geven om een waardig einde te hebben, want de meeste oudjes moeten bedelen om hun rusthuisfactuur te kunnen betalen , zelfs met de hulp van hun kinderen! Triest!
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Waar sommigen zich toch mee kunnen amuseren, zij doen maar...