Direct naar artikelinhoud
Tomorrowland

Iedereen is een cartoon op Tomorrowland

Batman en The Joker verbroederen in de backstage, waarna ze samen achter de decks zullen verschijnen op de Super You&Me Stage. Daar staan ze in de gedaante van Inpetto. U heeft het niet van ons, maar achter de maskers gaat de tweeling Marco en Dirk Duderstadt in alle geheim schuil. Mondje dicht dus.

Sommige podia op Tomorrowland zien eruit alsof het booswicht van een Disneyfilm erin zou kunnen overwinteren. Net zo cartoonesk oogt een deel van het publiek én een handvol dj’s op het festival. Af en toe lijk je beland in DC Comics of Marvel-strips. Van Teenage Mutant Ninja Turtles die touwtjespringen tot Batman met een baard: Tomorrowland geeft dit weekend vrije pas aan superhelden. Kunnen we wel gebruiken nu de wereld in lichterlaaie staat.

Aan de bioscoopversie van Uma Thurman en Michelle Pfeifer kunnen ze niet tippen. Maar deze Poison Ivy en Catwoman komen vannacht beslist voor in de vochtigste dromen van deze overgelukkige Batman.
U vond Buckethead er reeds als een idioot uitzien, met zijn witte masker en omgekeerde KFC-emmer op zijn kop? Think again! Het meest lachwekkende strippersonage in de muziekscene heet Marshmello. Hij ziet er uit als, welja, een levensgrote nonnenbil, die achter de draaitafel Adele aan Flux Pavillion mixt, en in zijn eigen werk ridicule allusies maakt op zijn bestaan als marshmallow.
Wolverine is geen mutant met intrekbare klauwen, maar blijkt in werkelijkheid een wondermooie Israëlische. Verscheur ons, lieve kleine X-Woman.
In Tomorrowland blijkt het equal opportunity model al langer in een Koninklijk Besluit gegoten. Superman kan dus zonder bezwaar borstjes hebben, en opgevrijd worden door twee gespierde mannenversies van Lois Lane.
'Captain America's been torn apart', hoorden we Axl Rose vrijdagmiddag krijsen boven een dubstep-remix van Paradise City. 'Now he's a court jester with a broken heart.' Even verderop ziet Mevrouw America er gelukkig well nog altijd fruitig en fris uit.
Kerels die ogenschijnlijk hun eigen naam op een petje afdrukken? We hebben er onze bedenkingen bij. Maar goed, Timmy lijkt het simpele broertje van iemand uit The Suicide Squad (zijn gave: dwingend in de lens kijken) dus houden wij alle kritiek netjes voor onszelf.
Zijn duivelse broertje Skeletor is trouwens ook mee. I bring you CONFETTI! De diabolische lach moet u er nu maar zelf bij denken.