Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Negen op tien Vlaamse gemeenten heeft een zwerfkattenplan

Negen op tien Vlaamse gemeenten beschikt over een zwerfkattenplan. Zo'n plan is wettelijk verplicht en moet uitstippelen hoe elke gemeente de zwerfkattenpopulatie onder controle wil houden. Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) roept de overige 37 gemeenten op de hand aan de ploeg te slaan. "Niemand heeft nog een excuus", aldus Weyts.

8 reacties

  • Peter Bosmans

    5 jaar geleden
    Heel dat gedoe met registratie en sterilisatie zal ertoe leiden dat er massaal minder katten zullen zijn omdat de meeste mensen vroeger de kittens gratis aangeboden kregen en zal een grote muizen en rattenplaag met zich meebrengen. Wolven zetten ze terug uit en zwerfkatten wil men uitroeien, terwijl die er ook al honderden jaren zijn.
  • Pauline Desmet

    5 jaar geleden
    Zwerfkattenplan moet ook wel eens grondig nekeken worden ! In Kruisem (vroeger Kruishoutem), vangt Rato (rattenbestrijding ! ! ! ) zwerfpoezen en kittens, dit 2 x per jaar. Worden nadien weer uitgezet, zonder meer... Terwijl er vroeger zo'n prachtig team vrijwilligers waren die zich daar voor inzetten, kittens socialiseerden, ... allemaal gratis. En dat terwijl er nu duizenden euro's aan Rato betaald moet worden... Nutteloos en verspild geld. Blijkbaar liever zo dan het goed te doen Schandalig
  • Jane Doe

    5 jaar geleden
    Misschien aan mensen ook is duidelijk maken dat een kat meer nodig heeft dan enkel water en af en toe overschotten eten buiten. Een huiskat, met de nadruk op huis, heeft zijn slaapplek in huis, fatsoenlijk eten op tijd en stond, verzorging, jaarlijkse inentingen en toegang tot dierenarts, chip, steriliseren... Indien niet, schaam u! Indien goed verzorgd wordt een kat minstens 15 à 18 jaar. En een wilde kat niet tam krijgen? Larie. Honden idem, die horen ook niet 24/7 buiten in een hok.
  • maarten vissers

    5 jaar geleden
    En hoe gaan de gemeenten om met zwerfmuizen en ratten. Deze zijn de laaste tijd explosief toegenomen
  • Tiens Mevissen

    5 jaar geleden
    Twee jaar geleden had ik 6 kittens plus de moederkat in mijn hof. Vangkooien geplaatst, alles gesteriliseerd en terug uitgezet. Twee dagen later liet iemand in de buurt ook vangkooien zetten. Resultaat: alle poezen vergiftigd terug gevonden. Ik zal nooit meer om vangkooien vragen!