Getty Images/Cultura RF
Volledig scherm
© Getty Images/Cultura RF

Hoe kan je eieren best bewaren: in of uit de koelkast?

In de supermarkt staan eieren meestal in de rekken en buiten de koeling. Thuis zetten we ze toch vaak in de koelkast. Maar hoe kan je best eieren bewaren?

5 reacties

  • Yvan Lissens

    5 jaar geleden
    Zelf heb ik ondervonden dat eieren op kamertemperatuur minder snel stuk springen bij het koken. Zeker bij het gebruik van een eierkoker merk ik meer eiwitverlies, rond het geprikte gaatje, als de eieren rechtstreeks uit de koelkast komen.
  • Kurt Meyskens

    5 jaar geleden
    Eitjes in de kelder bewaren. Is het beste . Doe ik met mijn eitjes van de kippen
  • Nina Willems

    5 jaar geleden
    De waarheid is nog iets complexer: in USA moeten alle eieren door chloorwater gaan voor ze verkocht mogen worden, jawel door javel. Door dat ze nat geweest zijn is hun beschermende barrière doorbroken en zullen die eieren wel gekoeld moeten bewaard worden. De koelkast, met eiervakje, is een Amerikaanse uitvinding, omdat dat daar nodig is. Koop je als Belg een koelkast, dan gebruik je vaak ook het eiervakje. Hier in Europa zijn we niet zo zot om onze eieren te javeleren, geen koelkast nodig.
  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    Nog een reden om ze 'in het doosje' te laten is dat je zicht blijft houden op de versheidsdatum. En 'buiten de koelkast'... zou dan ook betekenen dat ze vers blijven na een uur in een warme auto... Dus na aankoop asap de koelkast in...
  • Ivan De Bakker

    5 jaar geleden
    Toen ik zelf nog kippen had gingen de eieren nooit in de koelkast. Nu koop ik eitjes in de winkel en gaan ze wel de koelkast in... Weet eigenlijk niet echt waarom. Denk dat het ook een praktische reden heeft - nu staan ze tenminste niet in de weg.