Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Je werk beu? 5 essentiële tips bij een carrièreswitch

Uit onderzoek van Securex blijkt dat veel Belgen van werk willen veranderen, maar niet durven. Ben jij je job ook grondig beu en ben je overtuigd dat een andere job je ook gelukkiger zal maken? Dit zijn onze beste tips voor een feilloze carrièreswitch. 

3 reacties

  • Nathalie Straetemans

    5 jaar geleden
    Gerd, ook ik heb kunnen ondervinden hoe welopgeleid HR is om je subtiel buiten te werken, terwijl de slogans van interne opleidingen je rond de oren draaien. Niks is minder waar. Na 20 jaar hard labeur mocht in ook mijn biezen pakken, ook al wilde ik mij omvormen. Gelukkig ism ACV het onderste uit de kan gehaald. Het positieve is dat ik uit het milieu van vriendjespolitiek ben en ik uit de schaduw kan stappen van mensen die mij niet waardeerdenen terug open kan bloeien.
  • Hanne Vlaeminck

    5 jaar geleden
    Wel, Gerd, "laten" is daar niet het juiste woord voor - meestal gebeurt dat volledig buiten je wil om, hoor, zeker als het de bazen zijn die het allemaal in de hand werken. Heb het meegemaakt - ben veranderd van job en kreeg in de maanden na mijn ontslag van enkele ex collega's telefoon: "sorry dat ze me niet geloofden, maar nu wisten ze het, nu viseerden de bazen hèn." Wel, spijtig dan.
  • Gerd Van nieuwenhove

    5 jaar geleden
    Laat je vooral niet buiten pesten door collega’s en zeker niet...... door bazen ! Zorg ervoor dat je eervol afscheid kunt nemen en liefst met uitbetaling dan heb je wat reserve om nieuwe baan te zoeken ! Maar vooral laat je niet in int zak zetten door de HR afdeling ?