Johnson trekt fel van leer tegen de parlementsleden.
Volledig scherm
Johnson trekt fel van leer tegen de parlementsleden. © REUTERS

Boris Johnson: “Hoe meer parlementsleden no deal-brexit willen stoppen, hoe waarschijnlijker die wordt”

De Britse premier Boris Johnson heeft de parlementsleden gewaarschuwd die pogingen ondernemen om de brexit tegen te houden. Dat willen ze onder andere doen met een schaduwparlement. “Dat kan het vertrouwen van de mensen in de politiek ernstig in gevaar brengen”, aldus Johnson in een interview met Sky News. “Hoe meer ze een no deal-brexit willen tegenhouden, hoe waarschijnlijker het is dat we in die situatie eindigen.”

9 reacties

  • Bart Vermeulen

    5 jaar geleden
    Boris wil de man zijn die de boel splitst en liefst zo snel mogelijk.
  • Yves Cordy

    5 jaar geleden
    Boris wil niet dat politici acties ondernemen tegen een no deal Brexit omdat dit volgens hem "het vertrouwen van de mensen in de politiek kan schaden". Bestaat dat nog van die dromers die nog enig vertrouwen hebben in de politiek van eender welke strekking in eender welk land?
  • Wesley Kenis

    5 jaar geleden
    Roepen dat er tekorten gaan zijn....en dan achteroverleunen en niets doen ipv nu al voorraden in te slaan...vooral veel inzitten met de bevolking noemt dat dan....of ze zelf produceren maarja dan moeten ze werken natuurlijk ...
  • David Lievens

    5 jaar geleden
    Haha, het vertrouwen in politiek verliezen als ze een schaduwparlement opzetten en hun ambt uitvoeren waarvoor ze verkozen werden. Boris toont net aan waarom politiek niet betrouwbaar is: leugens om brexit te forceren, ondermijnen van regering May om PM te worden, niet door het volk verkozen als PM en dan die dat wel verkozen zijn verplichten te zwijgen. Dat heet dictatuur!
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    "De parlementsleden hebben beloofd hun mandaat dat ze kregen van het volk uit te voeren": maar hij schort intussen wel zélf het parlement op, zodat ze hun mandaat net niét kunnen uitvoeren!