Federica Mogherini, de hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid.
Volledig scherm
Federica Mogherini, de hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid. © REUTERS

EU maakt zich zorgen over escalatie Hongkong: "Situatie is voorbije uren extreem zorgwekkend geworden”

De autoriteiten in Hongkong hebben drie prominente activisten gearresteerd, onder wie Joshua Wong. Intussen werd hij wel weer vrijgelaten op borg. Ook een prodemocratische volksvertegenwoordiger is in Hongkong gearresteerd, zo heeft zijn partij gemeld. De organisatoren van een massademonstratie dit weekend hebben het evenement geannuleerd na de arrestaties. De EU maakt zich ondertussen grote zorgen over de situatie.

51 reacties

  • Paul Jansen

    5 jaar geleden
    De EU mag aan de zijnlijn blijven staan en heeft niets in te bregen in Hongkong. Hongkong is een ex-Britse aangelegenheid, dus die kunnen zich een beetje moeien, en omdat de Britten uit de EU gaan kan de EU zich absoluut niet inmengen daar. Schoenmaker blijf bij de europese leest.
  • Bernard Swenden

    5 jaar geleden
    De EU zou beter haar eigen problemen oplossen ipv zich te bemoeien met china
  • Dirk Pieters

    5 jaar geleden
    Oei oei, de eu maakt zich zorgen, nu nog even wachten tot de Chinezen erop slaan en dan zeggen dat ze het nooit meer mogen doen.
  • jaak Peeters

    5 jaar geleden
    Europa moet zich niet met interne Chinese kwesties bemoeien. Er zijn hier problemen genoeg.
  • Robert Hulsman

    5 jaar geleden
    Demonstreten en manifesteren word er gedoogd zolang het vreedzaam is. Het lamleggen van het land en luchthaven is niet acceptabel, ook hier niet. Hier hebben echter de vakbonden de macht en niet de politiek. Terecht dat er word ingegrepen dus, alleen moet men geweld voorkomen.