Enkele leden van het Special Forces team.
Volledig scherm
Enkele leden van het Special Forces team. © BELGA

Negentien vrouwen geselecteerd als kandidaten voor Special Forces: “Geen rekening gehouden met potentieel”

BinnenlandRuim dertig vrouwelijke soldaten hebben zich kandidaat gesteld om deel uit te maken van de Special Forces, de meest gesloten eenheid binnen het Belgisch leger. Maar slechts negentien kandidates werden geselecteerd, klaagt een militaire vakbond aan. Defensie verzekert dat de procedures zijn gerespecteerd.

6 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Mijn beroep,"Industrieel Radioloog" mag nog steeds niet gedaan worden door een vrouw. Dit door de gevaar rond radioaktief straling waar ik meer dan 35 ben aan blootgesteld. Toch willen ze niet toegeven dat dit een " Gevaarlijk " beroep is!! Of.....is dit Discriminatie tegen vrouwen? Bel eens met een erkende keurings organisme,informeer uzelf!
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Men moet zoveel vrouwelijke hebben en dat zijn ze dan. Zijn ze capabel? Dat doet er niet toe. De cijfers zijn ingevuld.
  • Frank De Rycke

    5 jaar geleden
    Waar zit hem toch het probleem zeg .... niet goed genoeg dan zeker niet selecteren net zoals bij de mannen , in de tijd begonnen wij ook aan de vorming duiker-ontmijner met 32 man en waren er pas met 6 man geslaagd op het einde van de vorming ,is dus een goede selectie voor een zware job of niet soms !
  • aaron aerts

    5 jaar geleden
    Meer dan de helft is weerhouden, dat lijkt me toch een hoog aantal.
  • Bart Spruyt

    5 jaar geleden
    Bijna 58% werd gelselecteerd, wat is het percentage voor mannelijke kandidaten? Graag hiermee de vergelijking trekken of dat er gelijke behandeling is of niet.