PVV leider Geert Wilders en advocaat Gert-Jan Knoops (R) voorafgaand aan de voortzetting van het hoger beroep in de strafzaak tegen de PVV-leider. De rechtbank bevond de PVV-voorman eerder schuldig aan groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie van Marokkanen, maar legde hem geen straf op.
Volledig scherm
PVV leider Geert Wilders en advocaat Gert-Jan Knoops (R) voorafgaand aan de voortzetting van het hoger beroep in de strafzaak tegen de PVV-leider. De rechtbank bevond de PVV-voorman eerder schuldig aan groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie van Marokkanen, maar legde hem geen straf op. © ANP

Oefende voormalige Nederlandse minister van Justitie invloed uit op vervolging Geert Wilders? “Er is geen andere conclusie meer mogelijk”

In Nederland begint het er steeds meer op te lijken dat de voormalig minister van Justitie Ivo Opstelten zich wel degelijk bemoeid heeft met de vervolging van PVV-voorman Geert Wilders. Uit een door RTL Nieuws openbaar gemaakte nota blijkt dat er voorafgaand aan de definitieve beslissing tot vervolging overleg is gevoerd tussen het departement en het openbaar ministerie (OM).

5 reacties

  • Karel Vanormelingen

    5 jaar geleden
    Lijkt België wel
  • Frank De Rycke

    5 jaar geleden
    Natuurlijk is dit gebeurt , hier in België kan er men ook weg mee ...democratie , mijn oor !!
  • henri sluyts

    5 jaar geleden
    De magistratuur gaat naar dezelfde cafe's , restaurants en bordelen .Een groot deel zit ook in dezelfde loges . Lijkt me moeilijk om iedere vorm van belangenvermenging te vermijden .
  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    Nogal wiedes dat tegenstanders van snert politiek de mond gesnoerd door wie aan stuur zit.Is nu eenmaal zo in vele landen.Wie durft te zeggen wat fout loopt voor ganse bevolking moet verbannen.Men blijft maar schieten op boodschapper.Natuurlijk zijn de omhoog gevallen persoontjes heel,maar dan heel ver van de werkelijk heid die Jan met de pet ervaren moet.Menig Baas Ganzendonk ook voorbeeld bij ons met veroordeling Vlaams Blok destijds.
  • caius lepidus

    5 jaar geleden
    en dat gebeurd hier niet ?????