Drukte op het strand van Oostende.
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte op het strand van Oostende. © Florian Van Eenoo/ Photo News

11 procent minder dagjestoeristen aan de kust deze zomervakantie: is de zee passé?

De kust lokte deze vakantie 11 procent minder dagjestoeristen dan vorig jaar. Toen was het top, nu een ‘typisch Belgische’ zomer. Geen paniek dus, want de hotels zaten wél vol. “En die dagjestoeristen verspreiden zich vandaag over het hele land in plaats van enkel over de kustlijn”, zeggen experts.

184 reacties

  • Peter Nols

    5 jaar geleden
    De actieve mensen vinden er hun gading niet, er zijn bv geen redelijke fietsroutes, en de tamme mensen kunnen hun auto niet dicht genoeg aan de dijk parkeren. Daarbovenop de dégoutante West-Vlaamse commercantenmaffia. Neen dank u, Zeeland is daar het tegenovergestelde van. En je kan voor de prijs van 1 dage Belgische kust gemakkelijk drie dagen naar de Franse kust. Als je de laatste dag nog grote inkopen gaat doen in de Auchan of E.Leclerc kan je misschien nog winst maken.
  • christianne bruyland

    5 jaar geleden
    wij voelden ons erg schuldig, A D W heeft gezegd en geroepen dat we ons niet meer mochten verplaatsen met de auto, we hebben hem dus laten staan en onze zeilboot zijn zeil was kapot, weer pech
  • Benny Coomans

    5 jaar geleden
    de zee is niet passé maar pokkeduur, voor dat geld boek je een vliegreis all in
  • Alain Luppens

    5 jaar geleden
    Ik versta de vlucht niet naar de Belgische stranden met het mooie weer. Vies, vuil, ouwe mensen, betonnen appartementsblokken,.... bah!!! Ik ga naar onze noorderburen. Mooi, leuke strandpaviljoens, mooie fietspaden met de polders aan de ene kant en de zee aan de andere kant.
  • Marc Sierens

    5 jaar geleden
    Stranden zijn tegen de middag al vuilnisstorten,er is veel te weinig controle op mensen die er een stort van maken,dat geeft gevolgen voor de toerisme wie wil een dag doorbrengen op een stort.