Op de poster staat te lezen dat “Egor Zhukov vrijgelaten moet worden”.
Volledig scherm
Op de poster staat te lezen dat “Egor Zhukov vrijgelaten moet worden”. © Photo News

“Laat Egor Zhukov vrij!”: Russische studenten komen op voor gevangengenomen medestudenten tijdens protesten in Moskou

BuitenlandRechtbanken in Moskou zagen het nooit eerder: hordes studenten stroomden binnen en bezetten er de gangen. Sinds de Russische overheid studenten tijdens straatprotesten deze zomer begon op te pakken, kwamen hun medestudenten in actie en verenigden ze zich. 

0 reacties

  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Protesten in Tel Aviv voor vrijlating gijzelaars - Geen vooruitgang gesprekken wapenbestand: zondag nieuwe ronde

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Protesten in Tel Aviv voor vrijlating gijzelaars - Geen vooruit­gang gesprekken wapenbe­stand: zondag nieuwe ronde

    Tijdens de onderhandelingen in Egypte over een wapenbestand tussen Israël en Hamas is zaterdag geen vooruitgang geboekt. Dat hebben vertegenwoordigers van beide partijen gemeld. Zondag volgt een nieuwe ronde. Het voorstel voorziet in een tijdelijk staakt-het-vuren en de vrijlating van Israëlische gijzelaars en Palestijnse gevangenen. Ondertussen demonstreren Israëliërs in Tel Aviv tegen Benjamin Netanyahu. Zij vinden dat hun premier te weinig doet om de gijzelaars uit Gaza terug te halen en hen in gevaar brengt met het geplande offensief in Rafah. Lees hier de ontwikkelingen van zaterdag 4 mei terug.
  2. EXCLUSIEF. Onze reporter in dorpje op Tenerife waar Vlaamse koppel verdween: “Laura had geen goed gevoel bij dat gesprek”
    PREMIUM
    10

    EXCLUSIEF. Onze reporter in dorpje op Tenerife waar Vlaamse koppel verdween: “Laura had geen goed gevoel bij dat gesprek”

    Het mysterie wordt alleen maar groter. Wie bracht de Vlaamse Laura (66) gruwelijk om het leven op Tenerife? Waar zijn haar man Marc (71) en hun auto? Onze reporter ging op zoek naar antwoorden in Callao Salvaje, het kuststadje waar het koppel plots verdween. Hij sprak er met bevriend koppel Gilbert en Renée en met buurman Daniel: “Die dag bedreigde een man Laura aan de telefoon.”