© reuters

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null

US OPEN. Titelhouder Novak Djokovic bereikt achtste finales; Elise Mertens naar tweede ronde dubbelspel

De 38-jarige Zwitser Roger Federer heeft zich vrijdag moeiteloos voor de achtste finales van het US Open geplaatst. In de derde ronde had de nummer drie van de wereld slechts 1 uur en 20 minuten nodig voor een 6-2, 6-2, 6-1 overwinning tegen de Brit Daniel Evans (ATP-58). Zijn volgende tegenstander komt uit het duel tussen David Goffin (ATP-15) en de Spanjaard Pablo Carreno Busta (ATP-69).

LEES OOK. David Goffin tennist zich naar confrontatie met Roger Federer op de US Open

Het is de 18e keer, op 19 deelnames, dat Federer de achtste finale bereikt in Flushing Meadows. Bij zijn eerste deelname, in 2000, ging hij er in de derde ronde uit. Vijf keer won hij het toernooi: van 2004 tot 2008, in 2009 en 2015 was hij runner-up.

Serena Williams en Ashleigh Barty naar achtste finales

Serena Williams (WTA-8) heeft zich vrijdag in New York makkelijk voor de achtste finale van het US Open geplaatst. In 1 uur en 14 minuten nam de Amerikaanse veterane (37) met 6-3 en 6-2 de maat van de Tsjechische Karolina Muchova (WTA-44).

Om een plaats in de kwartfinales gaat de toernooiwinnares van 1999, 2002, 2008, 2012, 2013 en 2014 het hardcourt op voor een duel met de Kroatische Petra Martic (WTA-22). Die schakelde de Letlandse Anastasija Sevastova (WTA-11) met 6-4 en 6-3 uit.

Ook 's werelds nummer twee Ashleigh Barty, net als Williams voormalig nummer een van de wereld, schaarde zich bij de laatste zestien. Dat deed ze door de Griekse Maria Sakkari (WTA-29) met 7-5 en 6-3 te verslaan. De volgende tegenstandster voor de 23-jarige Australische komt uit de partij tussen de Chinese Wang Qiang (WTA-18)) en de Française Fiona Ferro (WTA-74). .

Nishikori sneuvelt in derde ronde

Kei Nishikori (ATP-7) heeft zich vrijdag niet voor de achtste finales van het US Open kunnen plaatsen. De 29-jarige Japanner, runner-up in 2014 en vorig jaar nog halvefinalist, moest in de derde ronde met 6-2, 6-4, 2-6 en 6-3 het onderspit delven voor Alex de Minaur (ATP-38). Die 20-jarige Australiër wacht in de achtste finales de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-78) of de Ppol Kamil Majchrzak (ATP-94) op.

Titelhouder Djokovic bereikt achtste finales

Novak Djokovic heeft zich vrijdag geplaatst voor de achtste finales van de US Open. De Servische titelverdediger haalde het in drie sets van de Amerikaan Denis Kudla (ATP 111): 6-3, 6-4 en 6-2.Woensdag klaagde het nummer één van de wereld over pijn aan de linkerschouder. Tegen Kudla ondervond Djokovic echter

nauwelijks hinder, zo gaf hij aan na de wedstrijd. "Ik speelde bijna zonder pijn. Dat is een enorme vooruitgang. Ik ben gewoon heel blij dat ik de wedstrijd vannacht kon beëindigen."

In de volgende ronde neemt de Serviër het op tegen Stan Wawrinka (ATP 24), die de Italiaan Paolo Lorenzi (ATP 135) met 6-4, 7-6 (11/9) en 7-6 (7/4) versloeg. De Zwitser was in 2016 te sterk voor Djokovic in de finale van de US Open.Djokovic won het Amerikaanse grandslamtoernooi in 2011, 2015 en 2018. Vijf keer was hij runner-up (2007, 2010, 2012, 2013, 2016).Ook Daniil Medvedev (ATP 5) schaarde zich bij de laatste zestien. Na een marathonpartij won de Rus met 7-6 (7/1), 4-6, 7-6 (7/9) en 6-4 van de Spanjaard Feliciano Lopez (ATP 61). Tijdens de wedstrijd werd Medvedev herhaaldelijk uitgefloten na zijn wangedrag in de eerste set. Toen een ballenjongen hem een handdoek aanbood tussen twee punten in, gooide hij die met veel misbaar weg. De umpire gaf hem een waarschuwing, waarna Medvedev zijn racket naar zijn stoel wierp en zijn middelvinger opstak, wat door het publiek duidelijk te zien was op het grote scherm. "Hoe meer jullie me uitfluiten, hoe meer energie ik heb voor de volgende matchen", zei Medvedev na de wedstrijd, zonder te antwoorden op de gebruikelijke vragen voor de winnaar.

Medvedev ontmoet in de achtste finales de Duitse qualifier Daniel Köpfer (ATP 118), die verrassend won van de Georgiër Nikoloz Basilashvili (ATP 18): 6-3, 7-6 (7/5), 4-6 en 6-1.

Mertens door, Flipkens eruit

Elise Mertens heeft zich vrijdag in New York voor de zestiende finales van het dubbelspel geplaatst op het US Open. Samen met de Wit-Russische Aryna Sabalenka nam ze in de eerste ronde in 1 uur en 13 minuten met 6-3 en 6-4 de maat van de Chinese Wang Yafan en de Russische Anna Blinkova.

Om een plaats in de achtste finales treffen vierde reekshoofden Mertens en Sabalenka ofwel de Tsjechische Karolina Muchova en de Zwitserse Jil Teichmann, ofwel de Zweedse Cornelia Lister en de Tsjechische Renata Voracova.

Kirsten Flipkens werd aan de zijde van de Zweedse Johanna Larsson in de eerste ronde met 6-0 en 6-4 uitgeschakeld door de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich en de Slovaakse Viktoria Kuzmova. Flipkens en Larsson vormden het elfde reekshood in Flushing Meadows. Op Roland-Garros bereikte het paar, net als Mertens en Sabalenka, nog de halve finales. Op het Australian Open eindigde het in de achtste finales, in Wimbledon in de tweede ronde.

Flipkens naar tweede ronde gemengd dubbel

Kirsten Flipkens heeft zich vrijdag wel voor de tweede ronde van het gemengd dubbel geplaatst. Samen met de Fransman Edouard Roger-Vasselin won de 33-jarige Antwerpse met 6-2 en 6-4 van de Amerikanen CoCo Vandeweghe en Maxime Cressy.

Om een plaats in de achtste finales gaan Flipkens en Roger-Vasselin het hardcourt in New York op voor een duel met ofwel de Amerikanen Kaitlyn Christian en Jamie Cerretani, ofwel de Australische Samatha Stosur en de Amerikaan Rajeev Ram. Die laatste twee vormen het derde reekshoofd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer