Orkaan Dorian kondigt zich aan als een monster.
Volledig scherm
Orkaan Dorian kondigt zich aan als een monster. © AFP

Orkaan Dorian stijgt naar categorie 3: “In Florida kunnen windsnelheden van 209 km/u gehaald worden”

De inwoners van Florida bereiden zich voor op de komst van Dorian. In de Caraïben haalt de orkaan nu al een kracht van categorie 3, met windsnelheden van minstens 178 km/u. Volgens de voorspellingen zal hij zondagavond en begin volgende week de kust van Florida treffen als ‘monster’ van categorie 4.

11 reacties

  • Goessens Johan

    5 jaar geleden
    Geef mij dan België maar ik zou nergens anders willen wonen!!
  • wim CLAES

    5 jaar geleden
    in de keys zijn ze dit wel al gewoon, de schaal gaat trouwens tot 5 (250 km/u) de stormvloedgolf ermee gepaard is het ergst, een watermuur die alles wegvaagt. de mensen daar zijn dat gewoon, ge hebt ook 330 dagen goed weer, alleen een 30 tal dagen in het stormseizoen.de caraiben wordt al honderden jaren zo gegeseld en iedereen blijft er mooi wonen.
  • Yves Steenssens

    5 jaar geleden
    @J. Deman - klopt zeker, maar nog erger is dat de kerncentrales in groot gevaar zouden zijn en kans op kernsmeltingen Borssele en KCDoel - zonnepanelen zou je gratis kunnen oprapen -kranen en hoogspanningslijnen tegen de grond - de schade immens ,het milieu om zeep , onherstelbaar - Vlaanderen onder water - iedereen in armoe - geld niks meer waard - vluchten kon niet meer .
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Christian Deckers, het komt door de omzetting van miles naar km. Het is 130 miles.
  • Claudia Rosseel

    5 jaar geleden
    Het herfstweer komt eraan...