.
Volledig scherm
PREMIUM
. © iStock

Zoveel verdient een Vlaamse leerkracht: “Cru gezegd kan een slechte leerkracht evenveel verdienen als een goede leerkracht”

In de grondwet staat onder artikel 24 dat het onderwijs in België kosteloos is. Een nobel principe, maar iedereen beseft dat gratis niet bestaat. Onze kinderen naar school sturen kost handenvol geld. Zowel aan de gemeenschap als aan ouders. HLN dook in de jaarboeken van het Vlaams onderwijs en zocht uit hoe de centen exact rollen. Vandaag deel 2: Wat verdient het onderwijspersoneel? Een ding is zeker: het loonbeleid is een kluwen van jewelste. Lees meer in ons dossier.

104 reacties

  • Prisoner 24601

    5 jaar geleden
    @jan peeters: sorry, maar ik ben 's avonds NIET bezig met mijn hobbies, maar welke ouder is er nog thuis om 16:00 uur ? inderdaad, de leerkrachtjes. En maar klagen...ik ben pas thuis om 19:00 en dan kan ik nog beginnen aan het huishouden !
  • Luc Vierbergen

    5 jaar geleden
    Jan Peeters is degene die de nagel op de kop slaat. Ouders moeten ook investeren in de studies van hun kinderen. Ouders die dit niet doen, verspillen gemeenschapsgeld en mogen gerust op het matje geroepen worden.
  • Jacques Delalieux

    5 jaar geleden
    Alles begint met respect voor de leerkracht, niet enkel van de leerlingen zelf, maar ook en vooral van de ouders. Als ik sommige ouders bezig hoor over leerkrachten en tijdens contact avonden, in aanwezigheid van de kinderen zelf, dan gaan mijn haren recht staan.
  • Marco brilmans

    5 jaar geleden
    Zoveelste hiaat in het systeem .. Alsook in beoordelingen van ambtenaren. Maar doe gewoon vooral op en verder. Wie maalt nog om de kwaliteit van ons onderwijssysteem of de individuele kwaliteiten van een leerkracht? Juist.. Niemand.. Niet om kritiek te geven op leerkrachten maar om de ongelijkheid bloot te leggen. je moet een duizendpoot zijn maar als je er niets van bakt, moeten ze ook zo fair zijn om dit op te volgen. Bijsturen of buiten te zetten, maar ja.. statutairen hé..
  • Leo Mariën

    5 jaar geleden
    @Bert Verplanken, dan.... hebben we wel heel slechte universiteiten. Voor zowat elke prof is lesgeven een tweede of derde of ..... activiteit! Het zou wel interessant zijn om eens na te gaan hoeveel leerkrachten enkel les geven? Ik denk dat je versteld zou staan. Is dit dan fout? Mensen uit de praktijk blijven sowieso bij! Zijn zij niet diegenen waar je het meest van opsteekt? Volgens mij is het net andersom, het bedrijfsleven beter afstellen op de scholen is net een meerwaarde.