Betogers protesteren rond Downing Street in Londen tegen de plannen van Boris Johnson.
Volledig scherm
Betogers protesteren rond Downing Street in Londen tegen de plannen van Boris Johnson. © EPA

Betoging tegen ‘coup’ van Boris Johnson brengt slechts enkele duizenden mensen op de been

UPDATEOver het hele Verenigd Koninkrijk zijn vandaag duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren de beslissing van Boris Johnson om het parlement op te schorten tot 14 oktober. Met de slogan “stop de staatsgreep” uiten de betogers hun ongenoegen. Ze vrezen dat hun premier het parlement buitenspel wil zetten om een ongeordend vertrek uit de Europese Unie te forceren. Hoewel de organisatoren honderdduizenden deelnemers verwachtten, lijkt het voorlopig zo’n vaart niet te lopen.

78 reacties

  • Ciska Prins

    5 jaar geleden
    De meeste Britten zijn tegen een no-deal, zowel een meerderheid in het parlement, waaronder een aanzienlijk aantal Tories, als een meerderheid van het publiek. Daarom is het goed om dit een harde Brexit-staatsgreep te noemen. Dergelijke noodmaatregelen kunnen begrijpelijk zijn in tijden van echte urgentie en oorlog, maar dit is momenteel niet het geval. Het gaat helemaal niet meer over het Brexit referendum. Het gaat over no- deal.
  • Ciska Prins

    5 jaar geleden
    Plus de beslissing van de Britse premier Boris Johnson om het parlement langdurig te schorsen aangevochten wordt in drie rechtszaken, die de komende maand dienen. Plus een petitie die al bijna 2 miljoen keer is ondertekend. Plus dat protesten komen van zowel Leavers en Remainers.
  • Sonny Breugelmans

    5 jaar geleden
    16/17 miljoen mensen hebben gestemd om de unie te verlaten, met of zonder deal. Einde verhaal
  • jaak Peeters

    5 jaar geleden
    Het is ook geen coup. Het vorige parlement was al 400 dagen de uitslag van het referendum aan het boycotten. Johnson wil gewoon de wil van het volk uitvoeren. Dat gebeurt hier niet. Hier doet de EU gewoon haar zin, over onze hoofden heen. Zogezegd voor ons goed, maar in feite ten bate van haar eigen macht.
  • André Gijbels

    5 jaar geleden
    Daar ligt Boris niet wakker van....