Sommige protestanten zetten zelfs molotovcocktails in.
Volledig scherm
Sommige protestanten zetten zelfs molotovcocktails in. © Photo News

Tienduizenden mensen op straat in Hongkong ondanks protestverbod, politie raakt slaags en zet opnieuw traangas in

Politie en demonstranten in Hongkong zijn vandaag slaags geraakt. In de buurt van het parlementsgebouw gebruikte de politie traangas, pepperspray en een waterkanon om actievoerders uiteen te jagen. Demonstranten gooiden onder andere brandbommen en stenen. Tienduizenden betogers lopen een mars door het centrum van Hongkong, ondanks een demonstratieverbod. Het is het dertiende weekend op rij dat er protesten zijn. Gisteren werden verschillende leiders van de protestbeweging opgepakt.

7 reacties

  • danny buyse

    5 jaar geleden
    De politie alleen hardhandig??? Al eens naar de betogers gekeken. Sommigen zien wat ze willen zien. Die brandbomen hebben ze niet eventjes vlug gemaakt omdat de politie waterkanonnen hebben ingezet die hadden ze op voorhand al bij zich.
  • Andy Boudry

    5 jaar geleden
    Waarom doen wij dit niet in België ?? Wij laten ons altijd doen . Regering gevormd met losers waarvoor niet is gestemd , altijd nwe belastingen . Wij zijn melkkoeien die ons gewoon laten doen . Mss best alles afgeven wat we hebben ???
  • Denis Van den broeck

    5 jaar geleden
    Daar hebben ze echt wel de balen om te blijven protesteren hier zitten ze alleen maar achter de computer om commentaar te geven en gaan week in week uit gewoon werken tot ze er bij neer vallen. Mijn respect aan de mensen van Hong kong!!!!
  • Polutnik Ronald

    5 jaar geleden
    En toch zal er niets veranderen daar in Hong Kong , ze mogen nog maanden en jaren betogen niets zal het terug brengen die democratie . In België gaan we ook de richting uit om de democratie te verliezen .
  • Serge Aernoudt

    5 jaar geleden
    Toch onvoorstelbaar dat politie zo hardhandig durft op te treden tegen hun eigen volk dat ervoor zorgt dat ze kunnen worden betaald. Kinderen gaan slaan op ouders en ouders op hun kinderen. Niet te geloven, en dat is niet enkel en alleen in Hongkong