Charles Leclerc.
Volledig scherm
Charles Leclerc. © AFP

Leclerc pakt pole in Spa-Francorchamps, Hamilton haalt maar net op tijd Q1 na crash in vrije oefenritten

Formule 1Slechts een voetnoot op deze gitzwarte dag voor de autosport, maar Charles Leclerc vertrekt morgen vanop de pole in de GP van België. De Monegask bevestigde in de kwalificaties zijn goeie optreden van tijdens de vrije oefenritten. Leclerc krijgt Ferrari-ploegmaat Sebastian Vettel op de eerste startrij naast zich. Daarna volgen de Mercedes-bolides van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Max Verstappen, massaal gesteund door een Oranje-legioen, klokte de vijfde tijd.

17 reacties

  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Sportiviteit bestaat niet maar juichen bij een crash van een tegenstander of een blessure dan ben je in mijn ogen geen supporter maar een hater en ken je niets van de sport waar je naar kijkt. Gaan de mensen ook juichen als Hamilton het leven laat bij een zware crash. Heb respect voor de tegenstander want zonder de tegenstander geen wedstrijd.
  • patrick isenborghs

    5 jaar geleden
    Catherine Bogaerts het is nog maar een paar dagen geleden hoe sportief de belgen zijn na de nederlaag van Antwerp tegen een nederlands team
  • Ricardo Paulssen

    5 jaar geleden
    Er zijn weer enkelen hier die eindelijk weer eens kunnen zeuren over Hollanders. Nu zijn het weer de fans die ervoor zorgen dat Max zijn excuses moet maken. Wel beste mede Belgen, ik zou maar niet gaan kijken bij de cross, je zult nog verschieten van de sportiviteit van veel Belgen.
  • jans van Oosten

    5 jaar geleden
    Even alle Nederlanders over 1 kam scheren Catherine. Goed bezig. Niet echt een plek voor persoonlijke frustraties. Maar goed. Je hebt ambetante Belgen en je hebt ambetante Nederlanders. Ze zijn overal. Nederlanders hebben gewoon een vaderlandsliefde die je hier niet vindt en waardoor de mensen hier het ook gewoon niet snappen. Zet 4 oudere Belgische koppels aan een tafel ergens op vakantie en je mag ook oordoppen indoen....
  • Eric Vandamme

    5 jaar geleden
    trieste reacties.... Zonder de Verstappen fans zou er geen gp meer zijn in Spa....