© Walter Saenen - WAS

Politie zwiert asociale chauffeurs op de bon

De Antwerpse politie heeft vrijdagnacht verschillende bestuurders op de bon geslingerd wegens onaangepast en zelfs roekeloos rijgedrag.

DVD

Een ploeg van het verkeersondersteuningsteam hield toen toezicht in de binnenstad. “Eén dame reed rond op de Sint-Katelijnevest met maar liefst vijf passagiers in de wagen”, zegt de politie in een persbericht. “Ze viel op door haar ‘sportieve’ rijstijl en het gebruik van de claxon. Ze had niet alleen te veel passagiers in de wagen, maar ook te veel alcohol in haar bloed. Haar rijbewijs werd voor drie uur ingetrokken en ze werd beboet voor de verkeersinbreuken.”

Een brommer reed opvallend rond in de Lange Gasthuisstraat. “De bestuurder legde een positieve ademtest af en bovendien reed hij rond zonder rijbewijs. Hij verklaarde dat zijn passagier wel een rijbewijs had, maar nog meer had gedronken dan hij.”

Op de Paardenmarkt werd het lachgas van twee Nederlanders in beslag genomen. “Ze hadden al eens hetzelfde meegemaakt in hun thuisland en dachten dat ze in Antwerpen wel ongestoord lachgas konden inhaleren. Het lachen verging hen toen hun voorraad in beslag genomen werd”, knipoogt de politie.

Eén bestuurder reed ‘s nachts rond met slechts een voorlopig rijbewijs en zonder ‘L’. Zijn moeder moest hem komen ophalen.

Tot slot werden ook vier bestuurders die het rode licht negeerden beboet, net als negen foutparkeerders op het Falconplein. Eén bestuurder ging op de bon wegens bumperkleven en onaangepaste snelheid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER