© JCr

Chiro start werkjaar op militaire basis Brustem

Sint-Truiden is dit weekend de gaststad van ‘Ambriage Limburg’. Op de gewezen militaire basis in Brustem hebben 1.200 Chiro-jongeren hun tent opgeslagen om kennis te maken met de activiteiten van het nieuwe werkingsjaar.

JCr

‘Ambriage’ wordt door Chirojeugd Vlaanderen op vier verschillende locaties in Vlaanderen georganiseerd. In Sint-Truiden staat het kamp recht aan en in de oude legerloods Hangar 66. Het is de aftrap van het nieuwe werkjaar. Alle leiders en leidsters, maar ook de oudste jongeren van de 133 Limburgse Chirogroepen nemen deel aan het evenement. In totaal verblijven 1.200 jongeren op de site. “We hebben een goed gevuld programma met randanimatie, een massaspel, allerlei workshops en een infomarkt”, zegt verantwoordelijke Tim Aerts. “Ook andere nationale commissies en diensten krijgen hier een podium om zich voor te stellen. Afsluiten doen we met een slotspektakel en een knallende fuif.”

(Lees verder onder de foto)

© JCr

Voor de logistieke steun kunnen de jongeren rekenen op de medewerking van de stad. “Onze stadsdiensten waken erover dat alles ordelijk en vooral veilig verloopt. En dat met het grootste respect voor de omliggende fauna en flora rond de zone waar de activiteiten plaatsvinden. Wij zullen er alleszins voor zorgen dat de jongeren in Sint-Truiden de tijd van hun leven hebben”, besluit burgemeester Veerle Heeren (CD&V).

© JCr

© JCr

© JCr

© JCr