Gemeentearbeider ontslagen “omdat hij het niet kon verdragen om onder een vrouw te werken”

© google street view

Een arbeider van de Brusselse gemeente Sint-Gillis is ontslagen “omdat hij een ernstig gebrek aan respect toonde voor zijn chef”, zo meldt Sudinfo. “Sterker nog, de man kon het niet verdragen dat hij onder een vrouw moest werken.”

mtm

De 46-jarige Mejido werkte al negentien jaar voor de gemeente. Hij begon als medewerker in het openbaar zwembad, was vervolgens enkele jaren aan de slag bij het OCMW om in 2013 getransfereerd te worden naar de reinigingsdienst.

De man weigerde echter al een tijdje “systematisch” bevelen op te volgen van zijn hiërarchische meerdere. “Een vrouw gaat ons hier toch geen bevelen geven zeker”, zei hij meermaals tegen zijn collega’s. Hij werd meteen op het matje geroepen wegens “onaanvaardbaar gedrag”, maar in de weken en maanden erna misdroeg hij zich opnieuw meermaals. “Iemand zo behandelen op basis van haar geslacht en vermeende seksuele geaardheid kan echt niet”, aldus de gemeente, die Mejido in oktober ontsloeg.

Vakbondsafgevaardigde

De man stapte echter meteen naar de Raad van State om dat ontslag ongedaan te maken. “Hij dacht dat hij onaantastbaar was als vakbondsafgevaardigde”, luidt het in de krant. Maar de Raad van State stelde hem in het ongelijk. “Hij werd voldoende gewaarschuwd voor zijn gedrag. Het ontslag is geldig”, luidde het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen