Steven Defour aangekomen bij Antwerp, na medische tests wordt hij voorgesteld (net als Benson en Gano)

De transfer van Steven Defour naar Antwerp is zo goed als rond. De middenvelder verbrak zaterdag in onderling overleg zijn verbintenis bij Burnley en landde zondag op de luchthaven van Antwerpen. Vandaar ging het naar een geheime locatie om verder te onderhandelen met het RAFC-bestuur. Er werd een akkoord bereikt voor een verbintenis van één seizoen, alleen de medische tests kunnen nog roet in het eten gooien. Die legt hij maandag af.

dvd

LEES OOK.De volgende toptransfer: Antwerp is bezig met Southampton-verdediger Wesley Hoedt

“Burnley Football Club kan bevestigen dat Steven Defour zijn tijd bij Turf Moor heeft mogen beëindigen en naar België kan terugkeren om zijn carrière voort te zetten”, was de mededeling van de Engelse club. “Defour heeft de resterende 10 maanden van zijn contract met de Clarets met wederzijdse toestemming beëindigd om wegens familiale redenen terug te keren naar België.”

“Steven heeft de hele zomer heel hard gewerkt om weer fit te worden en heeft uitstekende vooruitgang geboekt”, voegde manager Sean Dyche daar nog aan toe.

“Moeilijk geweest”

Door blessures kwam Defour slechts aan 58 wedstrijden in drie jaar Burnley. “Ik voel me vereerd dat ik voor Burnley Football Club heb gespeeld”, zegt Defour op de website van de club. “Ik wil de club, de staf en de medische staf bedanken voor alle zorgen. Ik wou dat ik meer had kunnen laten zien op het veld, maar helaas was dat niet mogelijk. Je wilt niet echt dat het zo eindigt omdat je iets terug wilt geven voor alle steun die ik heb gekregen, maar helaas verliep het niet zoals ik het wilde. Ik hoop dat mensen me zullen herinneren als een speler die toen hij op het veld stond alles gaf en de fans wat vreugde probeerde te geven. Ik heb genoten van elke seconde die ik voor Burnley heb gespeeld en ik zal altijd een fan zijn van de club.”

Door een kuitblessure speelde Defour vorig seizoen slechts zes Premier League-wedstrijden en drie bekerwedstrijden. “Het is anderhalf jaar echt heel moeilijk geweest”, geeft Defour toe. “Helaas liep het niet zoals ik wilde. Er zijn dan ook veel frustraties omdat ik echt iets aan de fans wilde teruggeven voor hun steun. Maar ik denk dat dit voor iedereen de beste oplossing is. Persoonlijk is het goed dat ik terugga naar België.”

Standard en Anderlecht

De 52-voudige international liet België voor het eerst achter zich in 2011, toen hij voor 6 miljoen van Standard naar FC Porto verhuisde. Drie jaar later keerde hij terug naar Anderlecht, dat hem in 2016 voor bijna 9 miljoen verkocht aan Burnley.

Genkies

Antwerp wou na Mirallas nóg offensieve versterking en heeft die bij Racing Genk gevonden. Zowel winger Benson Manuel als aanvaller Zinho Gano staan op het punt om over te komen van de landskampioen. De medische tests moeten wel nog plaatsvinden. Benson komt definitief over, Gano wordt gehuurd met een aankoopoptie.

The Great Old wil maandag op de slotdag van deze transfermercato in één klap zijn prestigieuze aanwinsten (Defour, Mirallas, Benson en Gano) samen voorstellen.

© GMAX AGENCY

© GMAX AGENCY