Aanhangers van AfD in Königs Wusterhausen in Duitsland.
Volledig scherm
Aanhangers van AfD in Königs Wusterhausen in Duitsland. © EPA

Behaalt extreemrechtse AfD straks klinkende overwinning? Oost-Duitse deelstaten trekken naar de stembus

In twee voormalige Oost-Duitse deelstaten, Saksen en Brandenburg, zijn er vandaag verkiezingen. Die zijn niet alleen een nieuwe belangrijke test voor de twee traditionele partijen (CDU en SPD) uit de nationale ‘grote coalitie’ van bondskanselier Angela Merkel, uitkijken is het vooral naar de score van de Alternative für Deutschland (AfD). Die extreemrechtse formatie heeft de wind in de zeilen in de peilingen.

8 reacties

  • danny janssens

    5 jaar geleden
    nog geen geluk dat duitsland militair niet meer die supermacht is van vroeger of we zijn weer vertrokken
  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    En maar tempeesten tegen extreem rechts.Wie stelt nu eens de vraag waarom de traditionele partijen er van langs krijgen.Als het volk begint te morren kijkt men andere kant op;Logisch dames-heren politiekers leven blijkbaar op andere planeet.Als gepensioneerden in vuilbakken snuffelen en armen dwang arbeiders om te overleven,verklaar dan eens dat mensen die hebben bijgedragen het minder goed hebben dan al wie hier binnenkomt van over zee.Zie daar is lont en kruitvat.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Natuurlijk want ook in Duitsland zal er vaak met opgestoken middelvinger gestemd worden, als aversie reactie tegen de politiek-correcte propaganda afgescheiden door tal van main stream media en Merkel's Open-Grenzen wanbeleid.
  • Daisy Vanreet

    5 jaar geleden
    Links zal oogsten wat links gezaaid heeft. Het is normaal dat tegen extremisme met tegenextremisme gereageerd wordt. Zo behoudt men het centrum.
  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Het hele vernietigende Merkelbeleid zal Duitsland de komende jaren opbreken. De gevolgen van de omvolking die nu al meer dan 100 miljard euro zal gaan kosten op een moment dat Duitsland in zwaar financieel weer verkeert en in een crisis zal belanden. Dat is de reden dat het AFD zal winnen.