© Shutterstock

Misschien helpt seks tegen een slecht geheugen

Seks zou goed zijn voor het geheugen. Canadees onderzoek heeft namelijk aangetoond dat vrouwen die vaker seks hebben, makkelijker woorden onthouden.

elvh

Een onderzoeksteam aan de McGill Universiteit in Canada heeft een link ontdekt tussen seks en het zenuwweefsel in de hippocampus of het deel van de hersenen dat onze emoties, ons geheugen en het zenuwstelsel controleert.

Voor het onderzoek vroeg het team aan 78 heteroseksuele vrouwen jonger dan dertig om deel te nemen aan een test waarbij ze gezichten van mensen moesten onthouden en ook moeilijke woorden. De vrouwen werd ook gevraagd om een vragenlijst in te vullen over hun studies en opleidingsniveau. De resultaten waren bijzonder duidelijk: de vrouwen die het meest seks hadden, waren beter in het onthouden van de woorden. Seks had dan weer geen invloed op gezichtsherkenning. Het onderzoek zou dus kunnen wijzen op de link tussen seks en de geheugenfunctie en de hippocampus, schrijven de onderzoekers in een paper die verschenen is in 'Archives of Sexual Behaviour'. "De hormonen en neurotransmitters die beloning signaleren aan de hersenen, worden zowel geassocieerd met geheugen als met seksuele activiteit", aldus Jens Pruessner, professor psychologie aan de McGill Universiteit. Eigenlijk heel erg logisch allemaal. Seks is uiteindelijk een work-out, die ook nog eens stress en spanning wegneemt. Een boost voor je mentale toestand en je geheugen dus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer