De betogers kwamen samen aan het station Tung Chung. Ze lieten het onderlopen met brandslangen.
Volledig scherm
De betogers kwamen samen aan het station Tung Chung. Ze lieten het onderlopen met brandslangen. © REUTERS

Duizenden betogers belegeren luchthaven Hongkong, demonstranten laten metro onderlopen

Duizenden demonstranten hebben het vliegveld van Hongkong vandaag belegerd. Ze verzamelden zich op een parkeerplaats voor de luchthaven en wierpen barricades op ondanks de politieaanwezigheid binnen. Toen de politie speciale eenheden liet komen, beëindigden de betogers hun actie op de luchthaven om later te hergroeperen aan een metrostation.

4 reacties

  • Katia Mistianes

    5 jaar geleden
    Zeer bizar mei-68 gedrag. Massaal en grimmig protest. Hoe is het mogelijk dat miljoenen mensen 1 en dezelfde mening delen? De oosterse wijsheid komt van China. Ze doen tai chi: geen geweld gebruiken maar de aanval afwenden met sierlijke deiningen, zoals strohalmen in de wind.
  • Steven Teck Meng Lee

    5 jaar geleden
    Betogen voor democratie...die ze nooit hadden gekregen van de Britten. De laatste gouverneur, Chris Patten, zat niet op zijn plaats door een open verkiezing. Dit is puur vandalisme en verliest elk fundament waarvoor de betogers zeggen waarvoor ze strijden.
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Dat ze betogen voor meer democratie is onwaarschijnlijk. Hong-Kong is nooit een democratie geweest, net zo min als China.
  • Foexie

    5 jaar geleden
    Je kan betogen maar dit zijn meer oorlogsverklaringen. Het zou me niet verbazen dat er heel binnenkort een paar 100000 soldaten gedropt worden in hk. En dan gaan ze zitten klagen en wenen.