EPA
Volledig scherm
© EPA

Fikse winst voor extreemrechtse AfD bij Duitse deelstaatverkiezingen

Bij de regionale verkiezingen in de Duitse deelstaten Brandenburg en Saksen heeft de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) forse winst geboekt. De partij zou in beide deelstaten de tweede grootste worden. De traditionele partijen CDU en SPD krijgen klappen. Dat blijkt uit de eerste prognoses van de Duitse openbare omroep ARD.

31 reacties

  • Jan Van de Velde

    5 jaar geleden
    De problemen van de democratie in de Bondsrepubliek zijn niet te herleiden tot het vreemdelingenprobleem alleen. Het is de particratie die ingehaald wordt door haar fundamenteel ondemocratische instelling. Democratie betekent dat naar de bevolking geluisterd wordt om te vernemen wat zij als staatsburger en belastingbetaler van het bestuur verwachten. Tot nu toe beslissen de partijbesturen exclusief en eenzijdig daarover. Vandaar de betogingen en de proteststemmen.
  • Marie Vanakker

    5 jaar geleden
    @pieter arons dat komt omdat ze maar een kwart van de stemmen hebben . Moesten ze nu de helft van de stemmen halen zouden ze wel moeten luisteren naar het volk . Gewoon zoals het er aan toe gaat in een democratie weet je wel .
  • diane colman

    5 jaar geleden
    Spijtig dat de AFD niet nog meer stemmen heeft behaald.... nu lijken ze in dezelfde impasse te zitten als wij... de traditionele partijen proberen samen een blok te vormen tegen het VB. Iedere boot die in een Europese haven aankomt met Afrikanen doet me pijn aan het hart want daar kan NIETS goed van komen.
  • Leo Van der Vorst

    5 jaar geleden
    Alle vorige regeringsleiders hebben gefaald, zij hebben hun eigen land verknoeid door, mijns inziens, vrijwillig, ganse horden vreemde mensen, die geen enkele affiniteit hebben met het gastland, vrijwel zonder voorwaarden, los te laten op zijn inwoners. Hoe ver gaat men het nog drijven? Zou ook ik bereid zijn de geneugten van de reeds aanwezige repressie te doorstaan?
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Proficiat ! Gezond Verstand primeert kennelijk ook in Duitsland op holle, politiek-correcte propaganda indoctrinatie