VN-secretaris-generaal Antonio Guterres heeft een bezoek gebracht aan het oosten van de Democratische Republiek Congo.
Volledig scherm
VN-secretaris-generaal Antonio Guterres heeft een bezoek gebracht aan het oosten van de Democratische Republiek Congo. © AFP

VN-secretaris-generaal Guterres bezoekt ebolagebied in Congo

buitenlandSecretaris-generaal Antonio Guterres van de Verenigde Naties heeft zondag een bezoek gebracht aan het oosten van de Democratische Republiek Congo. Daar wacht de lokale bevolking wanhopig op meer internationale steun om de ebola-epidemie en het geweld van gewapende groepen het hoofd te bieden.

2 reacties

  • diane colman

    5 jaar geleden
    Ebola is een gevaarlijk iets en het is verwonderlijk dat die virus nog niet in Europa is uitgebroken met al die inkomende zwarte vluchtelingen. Heeft Europa nu geen enkele voeling met eigen volk die schrik krijgt van die invasie Afrikanen waar we niets kunnen mee aanvangen. Deze die de immigratie toejuichen zijn grote, gevaarlijke, naïevelingen.
  • Jürgen Mouton

    5 jaar geleden
    Als ebola zo'n ernstige bedreiging voor de openbare gezondheid is, wat doet hij daar dan?!? Iemand die gevaccineerd is, kan de ziekte dragen en dus verspreiden naar westerse landen. Of is het om er een verplichte vaccinatie door te duwen?!? Ze zouden er dik aan verdienen, en de politiek staat ten dienste van de medische maffia, niet waar minister De Block?!?