© Isosport

REACTIES. Hairemans wil nu echt weg bij ‘zijn’ Antwerp: “Ik hoop morgen te vertrekken”

Antwerp haalt een heleboel grote namen in huis, maar de medaille heeft ook een keerzijde. Zo liet Geoffry ‘Geoffke Deurne-Noord’ Hairemans, dé man van het huis, na de nederlaag aan de Gaverbeek weten dat hij op Transfer Deadline Day absoluut nog wil vertrekken.

dvd, stdr, pego

Elke transferperiode wordt er over zijn mogelijk vertrek gesproken. Nooit kwam het zover, maar met een concurrent als Steven Defour op komst lijken zijn speelkansen enkel nog te verminderen. “Het zal de concurrentie alleen maar vergroten en de ploeg sterker maken. Leuk”, reageerde hij op dat transfernieuws. Maar echt van harte klonk het niet.

“Ik hoop dat de club morgen (maandag, nvdr.) nog een akkoord vindt met een andere club”, gaf Hairemans daarop toe. “Ik heb mijn steentje bijgedragen, maar ik denk dat mijn tijd bij Antwerp nu verlopen is. Ik hoop echt om morgen (maandag, nvdr.) nog ergens anders te tekenen. Het zal misschien wel met pijn in het hart zijn, want dit is ook wel ‘mijn club’, maar ik denk dat dit de beste oplossing is voor mij.”

Wat dan zijn nieuwe bestemming moet worden? “Dat zullen we morgen (maandag, nvdr.) wel zien”, aldus Geoffry Hairemans. De voornaamste kandidaten zijn KV Kortrijk en KV Mechelen.

LEES OOK. Nam kapitein Haroun vanavond afscheid van Antwerp?

Bölöni: “Ik ben niet akkoord met een vertrek van Haroun”

© Isosport

Wat moet een trainer zeggen, wanneer zijn team luttele dagen na de Europese uitschakeling tegen AZ ook nog eens in de competitie kansloos verliest van Zulte Waregem? Het logische: dat het een met het ander te maken heeft. “Uiteraard heeft de wedstrijd tegen AZ vandaag een invloed gespeeld”, zuchtte Laszlo Bölöni.

En ja, zelfs de zaak ‘Lamkel Zé’ plaatst de Antwerpcoach in datzelfde kader. “De impact van de bittere nederlaag tegen AZ was en is immens geweest. De groep is niet alleen fysiek erg diep gegaan, maar heeft ook een serieuze mentale klap gekregen. En het is normaal dat dit nog zijn sporen achterlaat in de groep. We moeten daar nu zo snel mogelijk mee aan de slag, om dat recht te trekken.”

Of de komst van Mirallas en Defour Bölöni dan toch ook niet een beetje vrolijk maakt? “Uiteraard zijn ze beiden welkom. Van Mirallas heb ik al in die ene helft vandaag dingen gezien die zijn kwaliteiten aantonen. Het is nu natuurlijk nog afwachten hoe zijn aanpassing aan onze filosofie gaat verlopen. En Defour ken ik goed. Zijn sterke wil en zijn ervaring kunnen ons een dienst bewijzen.”

Maar toch leek bij Bölöni de ontgoocheling de bovenhand te nemen. Met name over Haroun. Toen hij zijn kapitein na afloop in trainerspak de supporters zag groeten, brak duidelijk zijn hart. “Volgens mij was dat inderdaad zijn afscheid aan de fans, ja. Helaas. Want ik ben hoegenaamd niet akkoord met zijn vertrek. Om de eenvoudige reden dat hij mijn kapitein is. En hij de speler is die de identiteit van deze club, van deze groep in zich draagt. En zo iemand raak ik niet graag kwijt.”

Lior Refaelov: “Goed dat de rust nu kan terugkeren”

© Photo News

“We beleefden echt ons dagje niet”, zei Lior Refaelov, die misschien wel zijn slechtste match voor de Great Old speelde. “De oorzaken? Velen hadden 120 minuten in de benen, hè. De scherpte ontbrak. En die uitschakeling in Europa hielp uiteraard ook niet. Over het incident tussen Lamkel Zé en Bolat ga ik geen uitspraken doen, maar zulke zaken gebeuren in elke voetbalclub. Maar het zal goed zijn als de transferperiode afloopt en de rust wat terugkeert. In de interlandbreak moeten we ons klaar­stomen voor een nieuwe reeks.”

Jens Teunckens: “Wat mij ­betreft is er géén probleem-Didier”

Jens Teunckens, die Bolat verving in doel, onderschreef nog eens het relaas van zijn ploegmaats. “We wisten dat het hier niet makkelijk zou worden, na die zware week”, aldus Teunckens. “Je zag in de eerste helft dat we een slag gekregen hadden. Jammer, want ik wilde me echt nog eens bewijzen en genieten. Die penalty? Ik ging in de fout, maar vooral de fase voordien (Seck die de bal niet kon ontzetten, red.) moest veel beter.”

Ook Teunckens besprak nog het ­gedoe rond Lamkel Zé. “Wat mij ­betreft is er géén probleem-Didier. Wel is het zo dat de groep er geregeld kort op moet zitten en hem duidelijk moet maken wat de regels zijn. Aan hem om die eindelijk te leren kennen.”

© Photo News

MEER OVER Royal Antwerp FC