Een waterzuiveringsinstallatie van Aquafin. Archieffoto.
Volledig scherm
Een waterzuiveringsinstallatie van Aquafin. Archieffoto. © Joke Couvreur

Aquafin wil watervoorraad in 1,5 miljoen particuliere regenwaterputten vanop afstand beheren

Om periodes van droogte en zware regenval beter te beheersen, wil Aquafin de anderhalf miljoen regenwaterputten bij mensen in de tuin gedeeltelijk zelf beheren, mogelijk tegen een vergoeding. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag. "Opgeteld kunnen die putten 15 miljard liter regenwater opvangen, waardoor we veel wateroverlast vermijden", aldus de waterzuiveringsmaatschappij.

249 reacties

  • Willy Masson

    5 jaar geleden
    Tuurlijk een vergoeding aan het 10 de van de prijs die u betaald zodat je dan water moet afnemen. Een nieuwe vorm van prosumententarief.
  • René Janssen

    5 jaar geleden
    Ik infiltreren en mijn buur met zijn natte kelder pompt continu alle water de riolering in, wat kunnen die van aquafin toch onzin verkopen,
  • mario vermeersch

    5 jaar geleden
    aan mijn waterput moeten ze niet komen,eerst ons water stelen en dan ons laten betalen ervoor,neen dank u
  • Karel Wary

    5 jaar geleden
    Van onze regenput blijven ze af. Het wordt gebruikt om o.a. de toiletten mee door te spoelen, om te wassen en te poetsen. Bij volle regenput gaat het overtollige water terug naar de grond via infiltratieputten. Men zou beter zorgen voor bestaande watervoorraden minstens te behouden. In Gent bijvoorbeeld is men van plan een enorme watervoorraad grotendeels te dempen met ??? om er een recreatie/ontspanningsgebied te creëren. Bijna al dat nuttige water dus weg ... sluikstort in de plaats?
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Die vergoeding moet van ergens komen. Die zal dus gewoon doorgerekend worden in je waterfactuur. Met nog eens 21% BTW.