Opnieuw granaat ontploft op straat in Antwerpen

In de Guldensporenstraat in het Antwerpse district Borgerhout is zondagnacht een explosief, vermoedelijk een handgranaat, ontploft.

sare, jvh

Bewoners belden de politie nadat ze omstreeks 3.45 uur een knal hadden gehoord. “Er is schade aan enkele auto’s en gevels”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “Ontmijningsdienst Dovo en het labo zijn ter plaatse.” Ook de onderzoeksrechter gaat volgens de politie ter plaatse afstappen.

Doelwit

De aanslag is naar alle waarschijnlijkheid gericht tegen de familie van Mohamed El H. (27). Hij wordt gezien als de rechterhand van de al ongeveer drie jaar vermiste Abdelkader ‘de Jood’ Bouker. El H. en Bouker werden destijds opgepakt met meer dan driehonderd kilo cocaïne in hun auto.

Vermoedelijk lieten de eigenaars van die zending coke Bouker nadien ontvoeren omdat ze vonden dat hij de in beslag genomen partij moest vergoeden. Er zou een deel van het geëiste bedrag betaald zijn, maar van ‘de Jood’ ontbreekt tot op heden elk spoor. Sinds de ontvoering werd de ouderlijke woning van rechterhand El H. in de Borgerhoutse Guldensporenstraat meermaals geviseerd met aanslagen. Al in december 2016 schoten onbekenden op de gevel en gooiden ze een brandbom. De auto van de 91-jarige buurman raakte daardoor zwaar beschadigd. In februari 2017 werd de woning nog eens onder vuur genomen uit een auto. De politie vond toen dertien kogelhulzen.

Na de eerste incidenten werd op de hoek van de straat een politiecamera geïnstalleerd, vermoedelijk zijn er dus goede beelden van de aanslag van afgelopen nacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen