Dorian ravage
Volledig scherm
Dorian ravage © Twitter

Orkaan Dorian afgezwakt tot categorie 4 maar nog “extreem gevaarlijk”: “13.000 huizen zwaar beschadigd of vernietigd”, één luchthaven in Florida gesloten

Orkaan Dorian trekt momenteel een spoor van vernieling over de Bahama’s. De op één na zwaarste orkaan ooit in de Atlantische Oceaan ging gisteravond met volle kracht aan land op Great Abaco - in het noordoosten van de eilandengroep - en beweegt nu tergend traag over Grand Bahama Island. Als gevolg van de orkaan werd de luchthaven van Fort Lauderdale in Florida gesloten. Wanneer de luchthaven terug open gaat, is nog niet geweten.

28 reacties

  • Yves Steenssens

    5 jaar geleden
    @ Guido Pintens Juist natuurlijk u bent een van de uitzonderingen , en daar gaat het juist over- pas op, ik haalde zelf erekaarten in rekenkunde en meetkunde maar heb het nooit nodig gehad - niet iedereen heeft baat bij deze hogere wiskunde en zeker niet in zijn latere loopbaan .
  • Daria Pountous

    5 jaar geleden
    Alle huizen zijn van hout. Het voordeel is de ene dag staat die er en na de orkaan is uw huis gewoon doorweekt en bouw je gewoon snel een nieuwe van hout. En elk jaar opnieuw.
  • Guido Pintens

    5 jaar geleden
    Yves Steenssens, om je vraag te beantwoorden "wie heeft later ooit driehoeksmeting of algebra nodig gehad ?" Ik ben er zo eentje. En nog véél meer hogere wiskunde om in de praktijk toe te passen. Niet iedereen heeft een beroepsopleiding nodig om carrière te maken
  • wilfrid haesen

    5 jaar geleden
    Niets aan de hand, Trump!
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De huizen op de Bahama's zijn gebouwd om orkaanwind van 240km/u te doorstaan, wim helsen. Dan liggen de onze al lang tegen de grond. Maar dits is tot +350 km/u samen met een vloed van 7 meter. En gemakkelijk gezegd, vertrekken. Naar waar moesten ze heen op die eilanden. De VS mochten ze waarschijnlijk toch niet binnen.