© BERT DE DEKEN

Geen alcoholslot voor Kris Van Dijck (N-VA), wel boete en rijverbod van 15 dagen

De politierechtbank legde Kris Van Dijck, de N-VA-burgemeester van Dessel die na een turbulente periode moest aftreden als voorzitter van het Vlaams Parlement, een boete van 1600 euro op voor het rijden onder invloed. Hij krijgt ook 15 dagen rijverbod, een alcoholslot in zijn wagen komt er niét.

Bart Van den Langenbergh

Kris Van Dijck reed in de nacht van 2 juli in Dessel met een Audi Q5 met parlementaire nummerplaten, om 3u ’s nachts eerst tegen een boom aan en vervolgens tegen een geparkeerde aanhangwagen. De eigenaar van die aanhangwagen belde de politie.

Op dat moment was Van Dijck pas twee weken Vlaams Parlementsvoorzitter. Na een partijvergadering in Brussel was hij die bewuste avond met enkele gemeenteraadsleden gaan doorzakken in café Plexat in ­Dessel. Van Dijck kwam op 8 augustus al voor de politierechter, die nu het vonnis uitsprak: er wordt geen alcoholslot opgelegd.

De rechtbank hield rekening met het schuldinzicht van de beklaagde. “Een rijverbod is op zijn plaats. Alcohol vergroot manifest de kans op ongevallen, wat in deze helaas eens te meer bewezen is”, oordeelde de politierechter. “De beklaagde mag zich gelukkig prijzen dat het ongeval enkel materiële schade heeft veroorzaakt.” De eigenaars van de aanhangwagen krijgen een schadevergoeding van 1.032 euro voor de vernielde aanhangwagen, schade in voortuin en administratiekosten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER