Voor eens en altijd: zo maak je de echte Gentse waterzooi (en dat is poepsimpel!)
Aangeboden door LidlWij, Belgen, zijn meesters in het bereiden van comfortfood en Gentse waterzooi past perfect binnen die traditie. Bereid de klassieker met een verse bouillon, veel groenten en boterzachte kip voor een bordje romige verwennerij.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
1 volledige braadkip
2 wortelen, klein gesneden
2 stengels prei, klein gesneden
2 stengels selder, klein gesneden
6 vastkokende aardappelen, in blokjes
400 ml room
2 eieren
bosje peterselie, fijngehakt
boter
peper en zout
Voor de bouillon:
2 stengels prei, grof gesneden
3 stengels selder, grof gesneden
2 grote wortelen, grof gesneden
2 uien
4 teentje knoflook, gepeld
enkele takjes tijm
Zo maak je het :
1. Breng 2 liter water aan de kook, voeg de groenten voor de bouillon, de tijm en de look toe en kruid met peper en zout. Snijd de kip in stukken en leg ze in de bouillon. Laat 20 minuten sudderen.
2. Stoof al omscheppend alle groenten en aardappelen voor de waterzooi 2 minuten in hete boter.
3. Haal ondertussen de kip uit de bouillon en verwijder het vel. Trek met een vork het vlees van het bot en voeg het vlees toe bij de groenten. Zeef de bouillon en giet bij de stoofpot met kip. Roer 2/3de van de room door de stoofpot en laat de waterzooi nog 10 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout
4. Splits de eieren en klop de eidooiers, samen met de resterend room, los. Haal de waterzooi van het vuur en roer er het eiermengsel onder. Schep in borden en werk af met de gehakte peterselie.
Liever een ander gerecht met kip? Probeer dan dit kippenstoofpotje met clementines.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
-
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
Tussen alle kroketjes, stoofpotjes, glazen cava en smeuïge desserts door, smaakt een lichte, gezonde maaltijd des te meer. Met dit recept heb je bovendien weinig werk: kruid en rooster de zalm, en maak er een frisse pompelmoessalsa bij, boordevol vitamine C. -
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
Niets fijner dan je geliefde met valentijn te verrassen met een zelfgemaakte zoete lekkernij. Foodstylist Sonja Peeters weet precies met welke desserts je het hart van je lieveling (nog meer) verovert. Kies voor een frisse minicharlotte, een krokant aardbeientaartje of een verrassende cheesecake en vier de liefde in stijl. -
-
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
-
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
Het is zoetekauwen niet ontgaan: cinnamon rolls of kaneelrolletjes zijn gigantisch in trek. Een paar jaar geleden had nog niemand ervan gehoord, nu zijn er zelfs zaken die uitsluitend het zoete gebakje verkopen, zoals PEAS in Hasselt. PEAS was de allereerste in België en zelfs Europa met een vegan cinnamon roll business. Zaakvoerder Els Berx legt ons uit wat het dessert zo populair maakt. “Ik zou er makkelijk drie na elkaar kunnen opeten.” -
Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
Niks heerlijker dan kaas. Dat vindt ook onze foodstyliste Sonja Peeters. Ze creëert drie originele gerechten met het godeningrediënt in de hoofdrol, van macaroni met een twist tot gevlochten brood. Om instant blij van te worden. -
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
-
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
-
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
Niks mis hoor, met schuimwijn. Maar af en toe mag het wat specialer zijn. Serveer je gasten met oudjaar eens een lekkere cocktail, bijvoorbeeld. Geen idee hoe eraan te beginnen? Ervaren cocktailbarman Philip De Bruijn geeft drie recepten. Ze zijn poepsimpel, lekker als aperitief en ideaal om mee te proosten als de klok middernacht slaat. Santé! -
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit. -
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
6 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerLuc Pauwels
Rik Cappelle
Richard Tolenaars
steven de vos
Yves De Groote