ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Europese industrie krimpt en doet vrees voor wereldwijde recessie toenemen

De Europese industrie is in augustus in een recessie gebleven. De onzekerheid rond de brexit en het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China wegen op het vertrouwen. De inkoopmanagersindex van marktonderzoeker Markit voor de industrie in de eurozone is in augustus uitgekomen op 47,0 punten, tegenover 46,5 punten in juli, of het laagste niveau in 6,5 jaar.

12 reacties

  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Hoe je het ook wilt de wereld kan niet blijven brol kopen, als je hebt wat je nodig hebt is het stop.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    De oorzaken zijn bekend van de recessie, waarom doen de verantwoordelijken er dan niets aan? Waarom trekt men Trump niet bij de oren en laat hem zijn kinderachtig gedrag stoppen? Waarom Johnson niet op het matje roepen. Stel hen verantwoordelijk voor het verlies en pijn dat de miljarden burgers ondergaan als het zover komt.
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Mr Verbelen, ik denk dat de meeste ondernemers liever hier zouden produceren dan in China. Maar wat is het ondernemingsklimaat? Vind je de werknemers wel? Het zijn niet alleen de winsten van de aandeelhouders, ook de consumenten willen zo weinig mogelijk betalen. Recessies zijn er altijd geweest. Wat wel nieuw is, of vroeger tenminste in beschaafde landen minder voorkwam, zijn politici die door wettelijke beperkingen ganse industrieën kapot maken.
  • james vroman

    5 jaar geleden
    goede zaak tegen de overconsumptie ...leven om te kopen is gedaan terug naar overleven ..zal meer ademruimte geven aan de post (minder betalingen verzenden) het milieu (minder vervuilende producten ) en de financiële toestand van gezinnen ( einde van leven boven je stand)
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Het is nog maar begonnen. Zo wordt bijvoorbeeld voor het moment o.a de auto-industrie (met alle toeleveranciers) die de motor is van de industrie en honderdduizenden mensen werk geeft de afgrond in gedreven door idiote politici die op korte termijn willen scoren. Hùn eigenbelang telt, het belang van de bevolking niet. En het gaat nog om veel andere ondernemingen die gewoon gewurgd worden. Miljoenen werklozen zullen geen cent meer uit te geven hebben. Het wordt bijzonder moeilijk.