© AFP

Zoveel verdienen de modellen van Victoria’s Secret

De jaarlijkse modeshow van het Amerikaanse lingeriemerk Victoria’s Secret is achter de rug, de bankrekeningen van de modellen die op de Parijse catwalk liepen zijn gespijsd. Maar hoe rijk zijn de topmodellen die flaneren voor het label nu precies? De Britse krant The Daily Mail dook in hun financiële gegevens en giet hun geschatte vermogens in een overzicht.

vwh

Het Braziliaanse model Adriana Lima is vandaag 35 jaar en mocht haar vleugels voor het eerst aantrekken in 2000. De zestien jaar ervaring bij het merk, maakten van haar een veelgevraagd model voor verschillende andere labels. Volgens zakenblad Forbes is ze na de Braziliaanse Gisele Bündchen, een voormalige 'angel', het best bestaalde Victoria's Secret-model ooit. Ze zou zo'n 70 miljoen euro op haar rekening hebben.

© EPA

Haar Braziliaanse vriendin Alessandra Ambrosio, ook 35, zou dit jaar alleen al zo’n 4,7 miljoen euro verdiend hebben aan de show. In totaal is ze 56,5 miljoen euro rijker geworden dankzij tien jaar modeshows en campagnes voor het merk. Liu Wen, de eerste Chinese angel, heeft al 33 miljoen euro verdiend in de modebranche dankzij haar status als Victoria’s Secret-model.

© AP

© AFP

Naast de vaste waarden introduceert het merk elk jaar ook enkele nieuwe gezichten. De bekende zussen Gigi (21) en Bella (20) Hadid liepen de show afgelopen woensdag voor het eerst. Ondanks hun jonge leeftijd, is het bedrag op hun bankrekening hoog. Hun vermogen wordt respectievelijk op 12 en 2,8 miljoen euro geschat. Kendall Jenner, de razend populaire boezemvriendin van Gigi Hadid en lid van de Kardashian-clan, mag zich op 21-jarige leeftijd ook al multimiljonair noemen met een geschat vermogen van 17 miljoen euro.

Een andere nieuwkomer is de Amerikaanse Taylor Hill. Zij heeft dankzij haar opdrachten voor het lingeriemerk al een netwaarde van 5,6 miljoen euro. Ook haar naam duikt op in de Forbes-lijst met de best betaalde modellen ter wereld. Dat is bijzonder, omdat de brunette nog maar twintig jaar is. Als we alle inkomsten van de best betaalde 'angels' optellen, komen we uit bij het duizelingwekkende bedrag van meer dan 230 miljoen euro. Bekijk hier een compleet overzicht van hoeveel de rijkste modellen ter wereld, onder wie enkele bekende Victoria's Secret-gezichten, het afgelopen jaar hebben verdiend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer