“Het is onze thuis”, staat op het t-shirt van deze aanhanger van het radicaal-rechtse AfD. De partij is tegen immigranten.
Volledig scherm
PREMIUM
“Het is onze thuis”, staat op het t-shirt van deze aanhanger van het radicaal-rechtse AfD. De partij is tegen immigranten. © REUTERS

Hoe radicaal-rechts Europa verder verovert

In de Duitse deelstaten Brandenburg en Saksen wordt Alternative für Deutschland (AfD) de op één na grootste partij. De radicaal-rechtse partij bestaat nog maar zes jaar en haalt al een kwart van de stemmen. Radicaal-rechts blijft zo Europa verder veroveren met standpunten tegen immigratie en dankzij zijn ongefilterde propaganda op sociale media.

112 reacties

  • Jean De Grande

    5 jaar geleden
    Ivo Vandeneynde, het probleem is dat de linkse elite weigert verschil te maken tussen rechts en extreem rechts. Net of er geen extreem links is. Ik hoef geen extreem rechts. Ik kom wel op voor de rechten van het Vlaamse volk die door links stelselmatig worden afgebroken onder het mom van "anderen helpen" terwijl ze zich intussen doodgraaien en -frauderen.
  • Johan Van Berlo

    5 jaar geleden
    Je wordt niet als rasist geboren, je wordt als rasist gemaakt !!. Dit door het gevoerde beleid van de trado’s met de linksen op kop. Anderen helpen is een nobele doelstelling maar dat kan je alleen doen wanneer je eigen bevolking het goed heeft. Met een schuldgraad van meer dan 100% en nu een put van 11miljard kun je niet spreken van een gezonde situatie voor de Belgen. Verbaasd dan voor alweer een zwarte zondag, politiekers wordt eens wakker.
  • John De roo

    5 jaar geleden
    Ivo , het antwoord is nee. Maar ik denk dat de mensen het feit dat men vreemdelingen en asielzoekers door de strot blijft rammen en de daarbij horende uitkeringen en sociale afbraak kotsbeu zijn. Niet meer en niet minder.
  • Karel Vanormelingen

    5 jaar geleden
    Blijven de wil van het volk negeren de eu burgeroorlog komt dichterbij dankzij links en de Bilderberg groep en haar eu paria’s
  • Patrick De Maeyer

    5 jaar geleden
    Ik ben het eens met IVO de meeste denken dat het enkel immigratie is maar het is meer dan dat