Duizendtal planten aangetroffen, één vrouw opgepakt: cannabisplantage opgerold in Temse in rijhuis

© bfs

De politie heeft maandag een cannabisplantage ontmanteld in een woonhuis op de Antwerpse Steenweg. Ter plaatse werden een duizendtal planten aangetroffen. Een vrouw werd opgepakt.

bfs

Het waren buren die al geruime tijd letterlijk onraad roken bij het grote rijhuis halverwege de Antwerpsesteenweg. Ook de auto’s met buitenlandse nummerplaten die op en af reden bij de woning deden de wenkbrauwen fronzen. “We konden de cannabisgeur gewoon ruiken”, vertellen een aantal buren. “Soms werden er ook op klaarlichte dag grote gevulde vuilzakken uit het huis gehaald en in een wagen geladen. De auto’s die hier stopten hadden vaak Nederlandse of andere buitenlandse nummerplaten. De rolluiken van het huis aan de straatkant waren heel de dag naar beneden. Langs de achterzijde van de woning waren de ramen afgeplakt zodat niemand iets kon zien. Iedereen wist dat er daar iets niet klopte.”

Na intensief onderzoek door de lokale recherche van de politiezone Temse/Kruibeke bleek dat er op de bovenverdiepingen een professionele cannabisplantage was geïnstalleerd. Toen speurders er maandag binnenvielen troffen ze er een duizendtal oogstrijpe cannabisplanten aan. In de plantage zouden er al meerdere oogsten geweest zijn.

Het bewuste huis kwam nog maar twee jaar geleden leeg te staan en werd volgens de buren daarna bewoond door buitenlanders. Maandag werd er alvast één vrouw opgepakt op verdenking van het kweken van drugs. Of er nog arrestaties zullen volgen, is voorlopig onduidelijk.

De cannabisplantage werd maandagmiddag ontmanteld door de civiele bescherming en de politie. Alle planten werden opgeladen in grote bakken en meegenomen om vernietigd te worden. Ook de aanwezige kweekinstallatie werd afgebroken. Het leeghalen van de cannabisplantage bleef door de indringende geur die de planten verspreidden niet onopgemerkt in de buurt. “We kunnen alleen maar blij zijn dat de plantage nu weg is”, klonk het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen