AFP
Volledig scherm
© AFP

Brexit-poker bereikt stilaan hoogtepunt: “Boris Johnson plant verkiezingen op 14 oktober als hij stemming verliest”

BrexitDe Britse premier Boris Johnson heeft vanavond tegengesproken dat hij verkiezingen wil uitroepen als een motie tegen een no-deal brexit wordt aangenomen. “Ik wil geen verkiezingen, niemand wil verkiezingen. We willen op 31 oktober uit de Europese Unie”, zei de premier eerst in een korte toespraak voor zijn ambtswoning Downing Street 10. Maar volgens een hooggeplaatste regeringsbron zou hij op 14 oktober toch nieuwe verkiezingen willen als rebellerende partijgenoten hem dwingen de brexit uit te stellen.

50 reacties

  • André Van Laethem

    5 jaar geleden
    Guido , Elke Brit heeft de kans gehad. Als je niet weet wat de gevolgen zijn dan stem je om geen verandering. De Britten zijn de EU beu net zoals vele burgers van andere landen, waaronder Belgie. Wij europeanen zullen de gevolgen van de Brexit voelen. En wanneer Engeland er goed uitkomt zullen andere landen volgen. Daar zijn de politiekers hier bang van. Engeland heeft de EU totaql niet nodig.
  • eric loyens

    5 jaar geleden
    De britten hebben gestemt en dat moet uitgevoerd worden ,wisten ze niet waarom ze stemmen is dit hun eigen fout ik wil onze toekomstige regering ook niet lag ik dan ook roepen ik wil terug verkiezingen??
  • ray monty

    5 jaar geleden
    hij heeft gelijk, een volgend uitstel zaagt de poten af van de onderhandelingstafel. De EU zit nu nog comfortabel maar als het echt tot een Brexit komt zullen het er velen voelen niet enkel de Britten.
  • Werner Ansoms

    5 jaar geleden
    Europa moet stellen dat zonder akkoord alle grenzen tussen EU en UK voor personen, diensten, kapitaal en goederen hermetisch sluiten. Het is de enige manier om de ingeteelde Engelsen tot bezinning te brengen. Eens kijken hoe lang ze het uitzingen op Marmelade, Mister Bean en Monty Python.
  • Jan Hebbelinck

    5 jaar geleden
    Het "verenigd koninkrijk" was nog nooit zo on - verenigd. Het empire van weleer denken dat ze nog in de middeleeuwen zitten. Sinds de Brexit saga kijk ik dagelijks naar BBC en het valt me op dat 75% daar altijd over vroeger gaat.