Gewonden worden vanuit een ziekenhuis in Great Abaco Island geëvacueerd met een helikopter van de Amerikaanse kustwacht.
Volledig scherm
Gewonden worden vanuit een ziekenhuis in Great Abaco Island geëvacueerd met een helikopter van de Amerikaanse kustwacht. © REUTERS

Al vijf doden bij doortocht orkaan Dorian op Bahama’s: “We zijn in oorlog en hebben geen wapens om ons te verdedigen”

Orkaan Dorian heeft op de Bahama’s vijf dodelijke slachtoffers geëist en zeker twintig anderen zijn gewond geraakt. Dat heeft premier Hubert Minnis bekendgemaakt. “We weten dat er veel mensen in nood zijn. We bidden voor hun veiligheid en zullen zo snel mogelijk hulp bieden”. Op de de noordelijke eilanden van de Bahama’s zijn door orkaan Dorian meer dan 13.000 huizen zwaar beschadigd of verwoest. Dat zei een woordvoerder van het Rode Kruis.

5 reacties

  • roger boons

    5 jaar geleden
    het is fout aan het lopen met de aarde vrees ik - steeds meer windstoten en stormen . en die trump , ja best op pensioen sturen denk ik .
  • Carla Van Geel

    5 jaar geleden
    Verstoringen in het klimaat kunnen, indien niet heel dringend ernstig genomen, een kettingreactie veroorzaken die wereldwijde gevolgen inhoudt. Een zware horrorfilm is peanuts over hoe die eruit zouden zien.
  • Patrick Moorthamer

    5 jaar geleden
    Natuur geeft en neemt, ik persoonlijk zou niet in orkaan gebied gaan wonen.
  • Soraja Salluyts

    5 jaar geleden
    Slim om oorlog te willen voeren tegen moeder natuur als je je leven beu bent moet je dus echter zo ver zitten om dat te beginnen niemand haalt het tegen de natuur.
  • Joost Vandenabeele

    5 jaar geleden
    We hebben geen wapens daartegen? Ja, de Amerikanen wensen niet in het Kyoto verdrag te stappen en Trump zet de klimaatverandering naast zich neer. Zo moet je niets ondernemen en dan .... De gevolgen zijn echt rampzalig en vooral weer vreselijk voor de bevolking.