Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Wat als de woonbonus echt afgeschaft wordt?

SparenEen van de meest in het oog springende maatregelen in de Vlaamse formatienota van Bart De Wever is het uitdoven van de woonbonus. Ter vervanging stelt de N-VA lagere registratierechten voor. Maar wat betekent dat nu concreet als u iets zou kopen?

14 reacties

  • Yoni Van Eynde

    5 jaar geleden
    Na 1 jaar gaat die 30.000€ Woonbonus van de gemiddelde verkoopprijs omdat er minder kopers zijn en de recessie volop begint. Die woonbonus over 25 jaar min inflatie blijft niet echt veel van over
  • Tim Peeters

    5 jaar geleden
    Beste christian huizen en app zijn megaduur in Vlaanderen! Met welke buitenlandse markt vergelijk je met Kopenhagen,London,Parijs,new york!vele mensen hebben loodzware leningen lopen en de bank is in feite eigenaar van heel veel woningen.dat met heel veel lage netto lonen,mega belastingen,duurdere telecom,elektriciteit,hogere schrijf notariskosten.er zijn er heel veel die onder de 2000 euro netto verdienen.
  • Antonio Vivaldi

    5 jaar geleden
    De politici willen betere voordelen voor hun eigen ze hebben nooit genoeg.
  • Bart Roels

    5 jaar geleden
    Michel roman, wie nu in het systeem zit blijft er in he, is enkel voor nieuwe leningen!!
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    In België is het goedkoper om te kopen of te huren dan in onze buurlanden. Bovendien zijn de meeste mensen eigenaar van hun woning. Ik leidt daaruit af dat onze woonfiscaliteit wellicht beter is dan in onze buurlanden. Het zijn niet de registratierechten die het probleem vormen, het zijn de erfrechten die te hoog zijn. Aangezien de schalen nooit geindexeerd werden, zit nu iedereen in de schijf met het hoogste percentage die bedoeld was voor de allerijksten.