In de portefeuille zaten briefjes voor in totaal 1.045 euro.
Volledig scherm
In de portefeuille zaten briefjes voor in totaal 1.045 euro. © Politie Nederland

Belgische toerist vindt portefeuille met 1.000 euro en brengt hem naar politie

GeldEerlijk duurt het langst, zo moet een Belgische toerist in Nederland gedacht hebben. Nadat hij zondag in Vlissingen een portefeuille vond met meer dan 1.000 euro in, bracht hij die netjes naar een politiebureau. “De eigenaar was dolgelukkig”, meldt de politie.

13 reacties

  • André Gijbels

    5 jaar geleden
    Ik heb in het verleden al 2 tal portefeuilles gevonden en gsm’s allemaal mooi binnen gebracht bij de politie, heb altijd een mooi dankbaar gebaar gekregen. Ge weet nooit van wie die portefeuille is, dat het van een sukkelaar kan zijn die niet financieel sterkt staat .
  • Joris DeMuis

    5 jaar geleden
    Prachtig dat er toch nog eerlijke mensen zijn die resonabel denken: Hoe zou ik willen dat iemand anders reageert als het mijn portefeuille was? Dvrn Raets daarentegen.......
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Zoiets overkwam me ook eens, jaren geleden. Aan de grens Nederland-Duitsland, in Venlo, verloor ik mijn portefeuille. Een week erna kreeg ik een brief van de politie in Schiedam dat mijn portefeuille terecht was : geld, kaarten, identiteitskaart ... alles was er nog. De politie mocht me de identiteit van de vinder niet doorgeven maar kon in mijn naam bloemen sturen naar de vinder, hetgeen ook gebeurd is. Het bedankingskaartje van de vinder aan de politie kreeg ik netjes toegestuurd.
  • François Vande Wynckel

    5 jaar geleden
    Sommige mensen willen een fooi ontvangen als ze een portefeuille terug bezorgen, wel ik vind dat niet kunnen. Zelf heb ik jaren geleden een handtas van een dame gevonden in de goot bij de stoeprand. Door haar identiteitskaart kon ik hem thuis terugbezorgen. Ze had hem verloren bij het inladen van boodschappen en had haar tas bovenop de auto gelegd en vergeten. Ze bedankte mij oprecht en wilde mij geld geven. Ik heb dat geweigerd. Ik was blij voor haar, mijn dag was goed.
  • Peter Vyaene

    5 jaar geleden
    T zouden er veel dat geld houden. Ik niet. Stel je voor dat je zelf je geldbeugel verliest,zou je toch ook alles terug krijgen. Ik geloof nog in de eerlijkheid en goedheid van de mens. Velen zullen dit naïef vinden. T is altijd leuk om in de spiegel te durven kijken