75-jarige bevrijding van België herdacht aan Congreskolom in Brussel

© Photo News

Het monument van het Graf van de Onbekende Soldaat aan de Congreskolom in Brussel was dinsdag het decor van een herdenkingsplechtigheid van de 75ste verjaardag van de bevrijding van België na Wereldoorlog II. Brussels burgemeester Philippe Close en het schepencollege woonden de herdenkingsplechtigheid bij.

jvh

De ingetogen plechtigheid werd bijgewoond door de Welsh Guards Band, tientallen militairen en de The Royal Symphonic Band of The Belgian Air Force, die voor de nodige muzikale intermezzo’s zorgden. Omstaanders en voorbijgangers konden de herdenkingsplechtigheid bijwonen en zagen hoe burgemeester Close en vertegenwoordigers van het leger kransen neerlegden aan het Graf van de Onbekende Soldaat.

De herdenking is de eerste van een reeks plechtigheden die in het teken staan van de 75ste verjaardag van de bevrijding van België na Wereldoorlog II. Om 12 uur wordt op de esplanade van het Jubelpark een colonne van 75 militaire voertuigen verwelkomd. Er zijn zowel moderne voertuigen als gerestaureerde WOII-voertuigen uit de collectie van het War Heritage Institute. Zij zullen België volgens hetzelfde traject doorkruisen als bij de bevrijding in 1944. De voertuigen zullen tot woensdagavond 4 september te bewonderen zijn op de esplanade aan de Triomfboog van het Jubelpark, nadien rijden ze verder via Breedonk naar Antwerpen, en van daaruit naar Leopoldsburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen