De jongen at eigenlijk alleen frieten en gebraden worstjes.
Volledig scherm
De jongen at eigenlijk alleen frieten en gebraden worstjes. © Shutterstock

Britse tiener blind en doof geworden door extreem eenzijdig voedingspatroon

Een 19-jarige jongen uit de zuidwestelijke Engelse stad Bristol is twee jaar geleden volledig blind en slechthorend geworden omdat hij zeker tien jaar lang alleen frieten, chips, gebakken worstjes en witbrood at. Volgens artsen is hij het slachtoffer geworden van een extreem eenzijdig voedingspatroon waardoor hij een ernstig tekort ontwikkelde van stoffen als vitamine B12 en selenium. Door het chronische gebrek daaraan raakten cruciale zenuwen in de ogen en oren onherstelbaar beschadigd.

17 reacties

  • Anouchka Janssen

    5 jaar geleden
    Hier is het overduidelijk al op heel jonge leeftijd misgegaan, het zou me niet verbazen als hij als baby al een zeer eenzijdig dieet kreeg vanwege het "moeilijke eten" een baby leert een smaak pas echt kennen na 10x gegeten te hebben, hoe jammer dit ook is de wortels van deze jongen zijn eetgedrag zijn toch bij zijn ouders te zoeken
  • Charlie Sieber

    5 jaar geleden
    Baby's leer je vanaf het begin gezond te eten, het belonen als ze hun flesje melk hebben opgedronken met een snoepje is al verkeerd. Waarom kinderen belonen met snoep ? Ieder kind kan men leren gezond te eten. Je kan kinderen ook belonen met heerlijk stukjes fruit ipv snoep. En al die frisdranken dat moet men gewoon verbieden voor jonge kinderen. Waarom is het zielig als een kind geen snoep of frisdrank krijgt, terwijl je met heerlijke fruithapjes ook een kind kan belonen
  • Fam Decoene

    5 jaar geleden
    Wij lossen het op door ze soep te geven. want het heeft ook geen zin hier met ons dochter. nu ik was op haar leeftijd net hetzelfde.
  • Marcus Camps

    5 jaar geleden
    Kinderen beslissen niet, het zijn ouders die ballen aan het lijf moeten hebben. Als er niks anders is houdt het direct op.
  • Eric Van den Bergh

    5 jaar geleden
    Ouders, en school, zijn verantwoordelijk.