De bemanning van de Iraanse olietanker Adrian Darya 1 - vroeger Grace 1 - lijkt de transponder van het schip te hebben uitgezet. Het vaartuig, dat de inzet is van een conflict tussen Iran en de Verenigde Staten, zond gisteren voor het laatst zijn positie uit.
Volledig scherm
De bemanning van de Iraanse olietanker Adrian Darya 1 - vroeger Grace 1 - lijkt de transponder van het schip te hebben uitgezet. Het vaartuig, dat de inzet is van een conflict tussen Iran en de Verenigde Staten, zond gisteren voor het laatst zijn positie uit. © AFP

Iraanse olietanker Grace 1 van de radar verdwenen vlakbij Syrië

De bemanning van de Iraanse olietanker Adrian Darya 1 - vroeger Grace 1 - lijkt de transponder van het schip te hebben uitgezet. Het vaartuig, dat de inzet is van een conflict tussen Iran en de Verenigde Staten, zond gisteren voor het laatst zijn positie uit. Het voer toen tussen Cyprus en Syrië.

4 reacties

  • André Gijbels

    5 jaar geleden
    De USA speelt voor internationale politie, die zegt wat andere mogen en niet mogen doen. Terwijl USA geen kritieke uiting naar hun kunnen verdragen en gene inmenging wilt van buiten uit voor hunne wapenwetgeving , abortuswetten enz , moeten andere landen hunnen mond houden, zij zijn alleen de goede en alle andere zijn slechte.
  • joseph verbeke

    5 jaar geleden
    Als ze dan toch hun olie lossen in Syrie denk ik dat dit schip nooit zijn thuishaven weer zal bereiken...
  • johan debue

    5 jaar geleden
    Als die olie voor Syrie is wel laat ze dan naar Syrie gaan wie zijn zij, die Amerikanen die iedereen de les spellen en zelf niet recht in hun schoenen staan samen met Israel.
  • Etienne Callebout

    5 jaar geleden
    Met spionage satellieten weet men op de meter waar het schip zich bevindt wees toch niet zo naïef en geloof niet alle wat de media voorschoteld