Primoz Roglic.
Volledig scherm
Primoz Roglic. © Photogomez Sport

Roglic grijpt de macht in Vuelta: Sloveen wint tijdrit in Pau en verkoopt concurrentie flinke uppercut

VueltaPrimoz Roglic (29) is de nieuwe leider in de Ronde van Spanje. De Sloveen won de eerste en enige individuele tijdrit (36,3 kilometer) van deze Vuelta, met aankomst in het Franse Pau. De Sloveen van Jumbo-Visma deelde een flinke tik uit aan zijn concurrenten, Nairo Quintana, Miguel Angel Lopez en Alejandro Valverde. Quintana is de verliezer van de dag: de Colombiaan verloor meer dan drie minuten op Roglic.

6 reacties

  • Gaston Foubert

    5 jaar geleden
    @guy Goethals, en hoeveel cols zijn er waar een niet-klimmer op kan kraken? Het is de laatste jaren zo dat je in de eerste plaats klimmer moet zijn om een ronde te kunnen winnen.
  • René Pijnacker

    5 jaar geleden
    Hoe moet je aanvallen Patrick, wanneer je niet de sterkste bergop bent? Hoeveel tijdritten zijn er in de Vuelta Guy en hoeveel bergritten? De specialiteit van Roglic is nu eenmaal de tijdrit, pure sport, zonder ploegentactiek e.d., nu is het aan de berggeiten de achterstand goed te maken. Dat is juist de charme van grote rondes. De Vuelta wordt nog spannend genoeg.
  • Guy Goethals

    5 jaar geleden
    Hoelang is de langste col in deze Vuelta ? 22 km ? Wel beperk dan de tijdritten ook tot deze afstand. Tenzij het de bedoeling is dat er vanaf morgen geen kat meer kijkt wegens gebrek aan spankracht.
  • Patrick Gheys

    5 jaar geleden
    Roglic steeds in het wiel van de tegenstanders. Geen aanvallust, geen charisma. En opeens een tijdrit winnen. Echte sport is anders.
  • jean petermans

    5 jaar geleden
    Dit is dus al de 750ste rode trui drager in deze vuelta.