REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Youtube verwijdert recordaantal video's die "aanzetten tot haat"

Het aantal video's dat Youtube heeft verwijderd voor het "aanzetten tot haat", is het afgelopen kwartaal vervijfvoudigd tot meer dan 100.000. Dat schrijft Susan Wojcicki, CEO van Youtube, in een blogbericht vandaag. In dezelfde periode werden meer dan 17.000 Youtubekanalen geblokkeerd en werden meer dan 500 miljoen commentaren op video's verwijderd voor haatdragende inhoud.

6 reacties

  • Zjos Peeters

    5 jaar geleden
    De macht van de media, zij bepalen wat gepubliceerd wordt en wat niet...En zo groeit er ongenoegen in de maatschappij.
  • Nicole Vogelaere

    5 jaar geleden
    Het staat daar vol van fake news, ieder kan daar zijn goesting vinden in ieder geval. Ze hebben het vergeleken met 5 jaar terug toch al een heel eind opgeschoond. De gruwel filmpjes helpen ook om een wereldbeeld te krijgen of een mening. Mensen zo proberen opvoeden gaat ze toch niet lukken. Dat de wereld alleen maar mooi is geloofd al niemand meer.
  • Filip Francois

    5 jaar geleden
    Correctie, Youtube haalt filmpjes offline die niet overeen komen met hun eigen politieke overtuiging. Daarnaast zijn er natuurlijk ook wel een groot deel filmpjes waar men heel bedenkelijk te werk gaat omdat er in de achtergrond misschien wel auteursrechten geschonden zouden kunnen worden. Triest platform geworden die youtube, hun tijd van gaan is gekomen
  • Harry Aldmann

    5 jaar geleden
    Eindelijk neemt You tube zijn verantwoorlijkheid !! Er is geen plaats in de maatschappij voor haatzaaiers , xenofoben en extreem rechts !!
  • Laetitia Dubois

    5 jaar geleden
    Het werd tijd dat ze eens grondig ingrepen tegen al die extremisten en haatzaaiers. Ze spreiden niets anders dan leugens en onwaarheden om hun haat propaganda te ondersteunen, en er zijn nog veel te veel mensen die niet genoeg nadenken en hun leugens geloven.