De Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië bewapenen de Saudische coalitie en zijn daardoor mogelijk medeplichtig aan oorlogsmisdaden.
Volledig scherm
De Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië bewapenen de Saudische coalitie en zijn daardoor mogelijk medeplichtig aan oorlogsmisdaden. © REUTERS

VS, Groot-Brittannië en Frankrijk mogelijk schuldig aan oorlogsmisdaden

De Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk zouden medeplichtig kunnen zijn aan oorlogsmisdaden in Jemen. De westerse landen bewapenen de Saudische coalitie immers die in Jemen burgers uithongert als oorlogstactiek. Ook bieden de landen logistieke ondersteuning en verstrekken ze inlichtingen aan de coalitie, stellen onderzoekers van de Verenigde Naties dinsdag.

7 reacties

  • Wesley Gevaert

    5 jaar geleden
    Zonder twijfel.
  • Marc Baert

    5 jaar geleden
    De dag dat we overgaan op waterstof . Zullen de dictatoriale olies staten vanzelf stoppen met oorlogje spelen. Er zal minder oorlog zijn voor grondstoffen . Minder ontbossing voor kolen en lithium . Dat willen de machtigen der aarde niet.
  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    Net als de rest van de wereld nietwaar...die veiligheidsraad zit duidelijk zonder ernstig werk.
  • Michael Van Acker

    5 jaar geleden
    door SA te steunen, steunen ze ook IS.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    de VN Mensenrechtenraad baselt maar wat. Als je schuldig bent aan oorlogmisdaden zonder dat je zelf een bom gooide, door wapens te leveren aan Saudi Arabie, ben je de weg kwijt. Hoe zit het met Iran, Rusland, China, Zuid Korea, Duitsland, Bosnie, Moldavie, Turkije enz...die ook wapens leveren aan de strijdende partijen.Het is wel Saudi Arabie die alles bombardeert wat rechtstaat en rondloopt, maar daar zwijgen ze over. De uitvoerder is schuldig, niet zij die toekijken.