REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Italiaanse instanties openen onderzoek na racisme tegen Romelu Lukaku

Serie ADe Italiaanse sportprocureur Gerardo Mastrandrea is op de zaak gesprongen. Hij eist een bijkomend onderzoek in de racismerel rond Romelu Lukaku. De Rode Duivel was zondag in Cagliari het slachtoffer van oerwoud- en apen geluiden. Of de Italiaanse club wordt gestraft voor het wangedrag van zijn fans moet nog blijken. De Lega Serie A lanceert in oktober alvast een nieuwe campagne tegen racisme.

10 reacties

  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Stadionverbod is het minste dat men kan doen om racisme aan te pakken.
  • Frank Vekemans

    5 jaar geleden
    Zolang dat Lukaku alle kritiek op zijn persoon, terecht of onterecht, steeds racisme vind, zal er niets veranderen, door zijn houding om alles onder de noemer racisme te zetten, verdedigd hij zijn soms slechte prestatie’s en verkracht hij de betekenis van het woord racisme
  • moons fons

    5 jaar geleden
    Af te keuren, absoluut maar hij roept de hele hetze door zijn gedrag en egoisme zelf over zich af. Nogmaals niet goed te keuren !
  • Dirk Robberechts

    5 jaar geleden
    Een bijkomende sensibiliserende helpt niet. De scheidsrechter(s), overal te wereld, moeten met volkomen ruggensteun van de hogere instanties meteen de wedstrijd kunnen affluiten, en meteen forfait uitspreken. (zónder beroep). één keer moet je dat doen....hooguit 2 maal !
  • Dave Janssens

    5 jaar geleden
    Brent Van Tongerloo racisme heeft geen enkel excuus of scheve verklaring nodig! Racistische opmerkingen zijn altijd racisme punt andere lijn. Wat u doet is racisme een uitvlucht bieden om verder te gaan, een drogreden die wat mij betreft even kort en zonder tolerantie op de bal gespeeld worden moet dan het racisme zelf. Wnnr men oppert dat het van alle tijden is en altijd zo zal zijn is dat net omwille het hoofdje aaien van zaken die in feite keihard en zonder enig geduld moet worden aangepakt!