De website en de app Slim naar Antwerpen biedt vanaf nu een service die een stuk persoonlijker is. En betalen voor een ticket kan vanaf nu ook via het platform. © Kioni Papadopoulos

Slim naar Antwerpen geeft persoonlijke mobiliteitstips

Slim naar Antwerpen, de website en app die mensen vlot van en naar Antwerpen moeten brengen, biedt voortaan reisadvies op maat aan. Via een persoonlijk profiel krijgen mensen te zien wat de beste manier van verplaatsen is met de vervoersmiddelen van hun voorkeur.

pvdp

Op de website van Slim naar Antwerpen kunnen gebruikers een persoonlijk profiel aanmaken. Via dat profiel worden de mobiliteitsvoorkeuren doorgelinkt naar de multimodale routeplanner. Als gebruikers geen auto hebben, met een deelfiets rijden of alleen gebruikmaken van de trein, zal de routeplanner daar rekening mee houden.

Ook nieuw is dat er aanvullend routes voorgesteld worden met de elektrische fiets of plooifiets. De vernieuwde mobiliteitskaart op de website en de app maakt het mogelijk om voor eender welke locatie op te zoeken wat de vervoersmogelijkheden zijn. Alle opties worden getoond binnen een straal van 5, 15, 30 of 60 minuten wandelen of fietsen.

Wegenwerken duidelijker

Ook ‘alternatieve’ diensten zoals Velo, deelauto’s en de Waterbus hebben hun plaats op de mobiliteitskaart . Zo worden de dichtstbijzijnde haltes of ophaalplekken vermeld. Wegenwerken worden voortaan op de overzichtskaart niet langer met een punt aangeduid, maar met de volledige zone waarop de werken impact hebben.

“De technologie maakt het mogelijk om het mobiliteitsbeleid constant bij te sturen. Ook nieuw is dat mensen die Slim naar Antwerpen gebruiken, meteen ook een ticket voor bijvoorbeeld de NMBS of De Lijn kunnen bestellen en betalen. Tot voor kort moesten ze daarvoor naar de app van de aanbieder”, zegt de Antwerpse schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).

www.slimnaarantwerpen.be

Elektrische fiets met de nieuwste technische snufjes. Nu € 1.000 goedkoper.Meer info op Gazet van Antwerpen Shop

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen