© Raymond Lemmens

STVV-aanwinst Ito stoomt zich tijdens interlandbreak klaar voor grote werk

Met Junya Ito van KRC Genk kon de Belgische competitie al ruimschoots kennismaken. Op de eerste speelminuten van naamgenoot Tatsuya Ito bij STVV is het voorlopig nog wachten. De Japanner moest voor de match in Eupen afhaken met een keelontsteking. Wellicht debuteert hij snel na de interlandbreak. “Ik heb geen haast. Ik ben hier pas”, tempert de aanvallende middenvelder.

Gunter SCHOOFS

STVV nam Tatsuya Ito vorige maand over van Hamburg. Marc Brys wilde de 22-jarige Japanner al brengen tegen Zulte Waregem, maar toen was hij nog niet speelgerechtigd. Tegen Eupen was Ito dat wel, maar toen gooide een keelontsteking roet in het eten. Sinds de teambuilding maandag is de aanvallende middenvelder weer van de partij. “De keelontsteking is verleden tijd”, zegt hij. “Hoe het met mijn fysieke conditie gesteld is? Ik voel me nog niet honderd procent, maar dat heeft niks met ziekte of een blessure te maken.”

© Isosport

Met wat dan wel?

“Ik heb een druk jaar met Hamburg achter de rug. En vergeet niet dat ik met Japan de Copa America heb gespeeld. Veel tijd voor vakantie was er dus niet, maar mijn conditie gaat weer in stijgende lijn. Ik moet me ook nog wat aanpassen.”

Aan wat? Het voetbal? De levensstijl?

“Alles een beetje. Ik ben nog niet echt gesetteld. Tot ik definitief een woning gevonden heb, verblijf ik in Hotel Cicindria. De communicatie is geen probleem. Ik spreek immers Duits.”

Er is al een Ito in de Belgische competitie. Ken je hem?

“Ito van Genk? Natuurlijk ken ik hem. Al heb ik nooit tegen hem gespeeld in de J-League. We zijn wel vrienden. Met eenzelfde missie. Slagen in Europa.”

© Raymond Lemmens

Ben je verrast over het niveau van STVV?

“Ja, maar dan in de positieve zin. Deze club was vorig seizoen al dicht bij play-off 1, er moest dus wel kwaliteit aanwezig zijn. Die is er duidelijk. We werken veel rond pass- en looplijnen. Tactisch zit het allemaal prima in mekaar.”

Zal je teleurgesteld zijn als je niet snel een basisstek pakt na de interlandbreak?

“Neen, ik ben niet gehaast. Ik ben hier pas en wacht rustig de keuze van de coach af. Hoewel ik rechtsvoetig ben, speel ik het liefst als linksbuiten. Ik kan ook op de tien uit de voeten, maar de coach beslist.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer